Acţiune a Poliţiei Capitalei, în sectoarele 2 şi 5, pentru a verifica respectarea restricţiilor de circulaţie: 85 de persoane au fost amendate

Poliţiştii din Bucureşti au făcut o acţiune, în sectoarele 2 şi 5, pentru a verifica respectarea restricţiilor de circulaţie.

M.A., duminică 05 aprilie 2020 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Au fost opriţi peste 280 de conducători auto şi legitimate sau verificate la domiciliu peste 300 de persoane, fiind aplicate 85 de amenzi.

”Ieri, 4 aprilie, în intervalul orar 16.00 - 21.00, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat cu forţe mărite, în sectoarele 2 şi 5 ale municipiului, pentru verificarea respectării restricţiilor impuse de Ordonanţele Militare. Alături de poliţişti au acţionat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi militari”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Citeste si: Mare atenție, români! Cum poți să iei coronavirus chiar dacă stai izolat în casă și nu intri în contact cu nimeni

Sursa citată a precizat că au fost verificaţi peste 280 de conducători auto şi legitimate sau verificate la domiciliu peste 300 de persoane.

”Pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, pe parcursul acestor verificări, au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 240.500 lei”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Citeste si: Mureş: 51 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un cadru medical

Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu  03 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricţiilor impuse prin ordonanţele militare, sunt de 2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice şi 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

Citeste si: Fotbalistul Aleksandar Prijovici, condamnat la trei luni de arest la domiciliu, în Serbia, pentru că nu a respectat carantina

De asemenea, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare, prevăzute în ordonanţele militare:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
c) suspendarea temporară a activităţii;
d) desfiinţarea unor lucrări;
e) refacerea unor amenajări.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si