Actiunile UniCredit cresc cu peste 4% in urma informatiilor ca un fost ministru, Corrado Passera, ar putea fi noul CEO

Acţiunile UniCredit sunt în creştere cu peste 4%, după ce o publicaţie a relatat că un fost ministru al Industriei şi bancher cu experienţă, Corrado Passera, ar putea fi numit la conducerea celei mai mari bănci din Italia în funcţie de active, cel mai devreme în această săptămână, relatează Reuters.

luni 20 iunie 2016 , 13:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a acceptat să demisioneze, pe 24 mai, iar de atunci board-ul instituţiei financiare caută un înlocuitor.

Incertitudinile au afectat acţiunile UniCredit, care s-au depreciat cu 21% după decizia lui Ghizzoni, un alt motiv fiind aşteptările ca noul CEO să fie nevoit să majoreze capitalul cu mai multe miliarde de euro, pentru consolidarea financiară a băncii.

Duminică, publicaţia Il Fatto Quotidiano a relatat că Passera, în vârstă de 61 de ani, ar urma să fie numit CEO al UniCredit în această săptămână.

Passera a ieşit în 2011 din sectorul financiar pentru a participa la un guvern de tehnocraţi, într-o perioadă în care Italia se apropia de o criza de tipul celei din Grecia.

Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze.

O sursă apropiaţă unui acţionar important al UniCredit a declarat luni că Passera este unul dintre numele luate în consideraţie pentru postul de director general, dar că nu a fost luată o decizie.

Passera a devenit director general al Banca Intesa în 2002, iar apoi al Intesa Sanpaolo, după fuziunea cu Sanpaolo IMI, prin care a fost creată cea mai mare bancă de retail din Italia.

Passera a coordonat şi redresarea companiei de poştă a Italiei, în perioada 1998-2002.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si