Actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în mod miraculos: “Avionul în care trebuia să mă urc şi eu s-a prăbuşit”

În urmă cu mai bine de 40 de ani, actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în mod miraculos.

Matei Vaihan, luni 17 decembrie 2018 , 20:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În 1976, actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în  mod miraculos. „Am scăpat cu viaţă datorită unei inspiraţii de o secundă. Mergeam cu compania aeriană Alitalia. Era în ’76 şi am plecat la un prieten în Bergamo, apoi la Chicago, la alţi amici. La Salvadore. Ne împrietenisem şi m-a invitat cu soţia, fiind baptistă, la Chicago. Acolo m-au luat la biserica lor. Am fost emoţionat. Eram pentru prima oară într-o biserică de acest fel. Numai că am fost anunţat să vin urgent la Bucureşti să fac postsincron, pentru că tocmai filmasem Osman Paşa şi trebuia să facem sincronizarea imaginii cu sunetul”, a povestit Dichiseanu pentru revista Taifasuri. 

Actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în mod miraculos: "Astăzi sunt în viaţă datorită acestei fraze"

„Merg eu la Alitalia să-mi iau bilet ca să revin la Milano, să-mi iau maşina şi apoi să mă întorc în ţară. Eu plecasem cu o valiză şi m-am întors cu vreo zece. Toţi românaşii din diaspora mi-au dat câte ceva. „Ia şi asta, ia şi asta”, de am făcut zece bagaje. Fata de la ghişeu zice: „Aveţi mâine cursă doar cu schimbare la Zürich”. Mă gândeam: cu zece valizoaie după mine, să trec prin Elveţia, apoi să mă trambalez prin Italia, şi aici a fost îngerul meu păzitor. Eu zic: „Nu mâine, poimâine. Este cursă directă?”. Zice: „Da”. Asta e! Ei, bine, eu astăzi sunt în viaţă datorită acestei fraze.”, a continuat Ion Dichiseanu.

Actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în  mod miraculos: "Mi-am spus atunci din nou că Dumnezeu mă iubeşte!”

Fanii au aflat că actorul Ion Dichiseanu a fentat moartea în  mod miraculos. “Peste două zile, în aeroport, la plecarea din Chicago, pastorul cu familia şi cu mulţi românaşi din diaspora mă conduceau. Eu, înainte de a urca în avion, beau un pic de whisky ca să nu mai simt dacă se întâmplă ceva, să nu simt turbulenţe. Aşa era în mintea mea atunci. Şi îmi iau rămas bun de la prieteni, pupături, îmbrăţişări. Un românaş vine cu ziarul. Ia citeşte Dichi ce s-a întâmplat ieri! Tragedie! Am citit şi am înlemnit! Avionul care decolase ieri cu destinaţia Zürich şi în care trebuia să mă urc şi eu s-a prăbuşit cu atâţia pasageri la bord. Mi-am spus atunci din nou că Dumnezeu mă iubeşte!”, a încheiat celebrul actor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si