Actorul Rudy Rosenfeld a murit la varsta de 77 de ani!

Actorul Rudy Rosenfeld a murit vineri la varsta de 77 de ani, a anuntat Teatrul Evreiesc de Stat.

M.C.B., sâmbătă 25 august 2018 , 11:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rudy Rosenfeld s-a nascut la Cernauti, pe 4 august 1941. S-a dedicat deopotriva teatrului si filmului, performand in numeroase spectacole si productii cinematografice de renume.

La TES, a debutat la varsta de 18 ani, cu rolul Efimcic, in spectacolul „Tineretea parintilor“, de Boris Gorbatov, in regia lui David Esrig.

A jucat alaturi de nume mari ale Teatrului Evreiesc de Stat, precum Sevilla Pastor, Dina König, Lia König, Mauriciu Sekler, Isac Havis, Samuel Fischler, Mano Rippel, Seidy Glück, Sonia Gurman, Eugenia Balaure, Leonie Waldman Eliad si Theodor Danetti.

Printre rolurile importante interpretate de Rudy Rosenfeld la TES se numara Allen in "Cum se cuceresc femeile“, de Woody Allen, regia Adrian Lupu (1985), Michael Sand in "Castelana“, de Lea Goldberg, regia Ludmila Szekely Anton (1990), simale in "Lozul cel mare“, de salom Alehem, regia Harry Eliad (1993), Reb Azriel in "Dibuk“, de S. Anski, regia Catalina Buzoianu (1994),  Rabbi Löw in "Golem“, de H. Leivik, regia Catalina Buzoianu (1997), Frank al V-lea in "Frank al V-lea sau Povestea unei banci particulare“, de Friederich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer (2002).

Ultimul spectacol in care a jucat la Teatrul Evreiesc de Stat a fost „Dumnezeul razbunarii“, de Shalom Ash, in regia lui Alexander Hasuvater.

Rudy Rosenfeld a interpretat si numeroase „partituri cinematografice”, in filme precum „Actorul si salbaticii“ (1975), „Batalia din umbra“ (1988), „Marea sfidare“ (1990), „Golem“ (2001) si „Nunta muta“ (2008).

Rosenfeld a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit“ in grad de Ofiter, de catre presedintele Romaniei, in urma cu doua saptamani.

Inmormantarea va avea loc duminica sau luni, la Cimitirul Evreiesc Filantropia, din Bucuresti.

Sursa: news.ro 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si