"Avea 4 garzi de corp, 3 cu pistoale, unul cu kalashnikov. Aici, la domn profesor la clinica. Nu ne pazeau pe noi pentru integritate, ne pazeau sa nu fugim din spital. Totul era pana dadeai rinichiul ca dupa aceea nu mai avea treaba cu tine"

Printre donatori, dar si veriga a presupusului lant de trafic de organe, ar fi fost si Iulian Iacob.

La renumitul profesor a ajuns- spune el- din intamplare, dupa ce a citit Mica Publicitate.

IULIAN IACOB -  la diverse, am vazut un anunt foarte vag: "caut donatori de rinichi".

In goana dupa bani, barbatul a sunat la numarul din anunt. O voce disperata de femeie i-a facut oferta: 7 000 de lei, in schimbul rinichiului care avea sa-i salveze viata unui baiat internat la Institutul de Transplant din Cluj. Barbatul a acceptat, numai ca odata ajuns aici planul s-a schimbat!  

IULIAN IACOB -  M-a trimis la analize, le-am facut si spre seara, a venit si mi-a dat vestea cu analizele, ca sunt compatibile dar nu pentru acel om, ci pentru un strain. Imi oferea 7.500 de dolari.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Cel gata sa cumpere rinichiul ar fi fost, spune donatorul, un barbat bogat din Azerbadjan. Ca sa nu fie pacalit de doctorul Lucan, acesta si-ar fi adus patru garzi de corp inarmate pana-n dinti.

IULIAN IACOB -  Italienii si nemtii pe care ii aduceau mergeau de la 200 225 mii de dolari in functie de starea sanatatii, cu cat era mia bolnav cu atat le lua mai mult.

Si azerii erau 300 mii de dolari ca erau costuri sumplimentare cu avioanele.

Imediat dupa transplant, au inceput problemele: din cei 7 000 de dolari cat sustine ca ar fi trebuit sa primeasca, barbatul spune ca s-a ales cu un sfert de la profesorul Lucan.  

IULIAN IACOB- Mi-a dat de fapt un teanc unde erau 2 500 de dolari.

Pentru restul banilor, renumitul doctor i-ar fi impus sarcini clare.

IULIAN IACOB -  Sa-i duc un alt donator ca sa-mi recuperez banii plus o mie de dolari bonus. Si am mai adus doua persoane

EMANUEL UNGUREANU -  vorbim de romani saraci, erau pacaliti de o retea coordonata de profesorul Lucan. Sa-si vanda un rinichi pe bani foarte putini.

Iulian Iacob sustine ca n-a suportat presiunea si in anul 2005 s-a autodenuntat. La vremea respectiva, cand a fost rugat sa comenteze acuzatiile, profesorul Lucan a negat.

"Aceasta institutie nu este una de trafic de organe. Nu a fost niciodata! Aceasta institutie salveaza zilnic mii de oameni, oferindu-le o sansa atunci cand nimeni nu le-o mai acorda. Daca un asemenea individ iese in fata si persista cu chestia asta, s-ar putea sa incerce o treaba care sa se rasfranga asupra intregului sistem de transplant din Romania." declara doctorul, citat de un cotidian.  

sursa: Jurnalul National

Medicul Lucan e deocamdata in arest la domiciliu. Contactat referitor la acuzatiile care i se aduc din nou, avocatul sau n-a vrut sa comenteze.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si