Acuzele unui medic roman de la Spitalul de Urgenta, legate de conditiile de desfasurare ale meciului Halep - Wozniacki: "A fost suficient oare sa i se ia tensiunea in teren?"

Conditiile extreme in care s-a desfasurat finala Australian Open au determinat reactii virulente ale medicilor.

Petru Luca, luni 29 ianuarie 2018 , 14:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ajunsa pe perfuzii dupa finala pierduta la Australian Open, in fata danezei Caroline Wozniacki, Simona Halep a acuzat o stare febrila si o tensiune ridicata inca din timpul partidei. Scandalizat de faptul ca finala s-a jucat la o temperatura foarte ridicata, punandu-se in pericol integritatea fizica a jucatoarelor, un medic roman de la Spitalul de Urgenta a postat un mesaj dur pe contul de Facebook. 

"S-a intors o noua pagina in istoria tenisului feminin odata cu Australian Open. Dincolo de performantele sportivilor, ca medic, ma intreb:

- sportul are de castigat daca sportivii depun maximum de efort in conditii de mediu care, in mod normal, impun restrictii angajatorilor pentru munca in aer liber? Temperaturi ridicate, umiditate, indice de confort termic ...inconfortabil si pentru cei din tribune, nemai vorbind de cei din teren care depun efort maximal!  pe ce criterii se decide sa se traga copertina si pe teren, nu doar peste tribune? La ce temperatura si pe ce criterii se decide sa se traga copertina pe teren la competitia pentru titlul la masculin, dar nu si la cea pt titlul feminin?

- cand jucatoarea care a solicitat medicul in teren este spitalizata pentru o perfuzie de rehidratare si reechilibrare electrolitica, a fost suficient oare sa i se ia tensiunea in teren? Dupa toate datele de observatie clinica: transpiratii generalizate, facies, eritem, crampe musculare- Simona parea sa faca un soc termic. Fiind jucatoarea care a petrecut cele mai multe minute in teren sub soarele de verii australiene poate ca organizatorii si WTA ar trebui sa revada criteriile de prezervare a sanatatii si performantei sportive in conditii meteo extreme. Daca sportivii dau tot ce pot pe teren, organizatorii sunt obligati sa aiba in vedere criterii general valabile din Codul Muncii!

P.s.- aceste observatii nu diminueaza aprecierile pentru performanta Carolinei Wozniaki. Sunt legate strict de conditiile in care au jucat unii competitori; si in concursul masculin Federer a cerut sa joace numai in programul de seara iar finala a fost indoor; doar ca la al 20 lea titlu de GS Federer stie exact ce poate cere organizatorilor. Si nu poate fi refuzat. Fetele pot juca insa in conditii pe care campionul AO la masculin nu le accepta?", a scris Elena Copaciu, medic primar la Spital Universitar de Urgenţă din Capitală pe contul personal de Facebook.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si