Adevărul despre boala care l-a ucis pe băieţelul din Sinaia! Pentru Alex, diagnosticul oficial a fost: meningită

Alex, un băieţel de doi ani şi 4 luni, a murit în urmă cu câteva zile, după ce a ajuns la spital în Sinaia cu febră mare.

C.L., miercuri 24 octombrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Săptămâna trecută, ştirea că un băieţel de doi ani a murit de meningită a apărut peste tot, iar mulţi părinţi s-au alarmat. Nu s-au spus însă prea multe despre boala de care suferea băieţelul şi care l-a răpus. Mama lui Alex a trimis după moartea băieţelului o scrisoare deschisă presei în care acuză cadrele medicale din Sinaia că nu i-au salvat copilaşul şi că l-au trimis la Bucureşti când era prea târziu. Alex a ajuns la spital în Capitală, a fost imediat intubat însă la scurt timp a făcut stop cardiac şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Medicii au dat, la scurt timp, şi diagnosticul: meningită acută bacteriană.

 

Ei bine, conform observatorulph.ro, medicii de la spitalul din Sinaia, sub protecţia anonimatului, ar fi făcut publice informaţii privind boala care l-a ucis pe Alex.  Ei susţin că pneumococul care a provocat tragedia este foarte contagios şi poate produce meningita, septicemia, encefalita, sinuzita, otita sau pneumonie. ”Microbul nu e detectabil prin analize uzuale – de aceea testele declarate au fost normale!! El se evidenţiază doar pe medii şi în laboratoare speciale. De meningita pneumococică se moare în cca 30 % din cazuri chiar în centre foarte dotate, ea fiind una din cele mai invalidante boli , pentru cei care scapă cu viaţa. De aceea, există un vaccin, pe care în România l-au primit doar copiii născuţi după august 2017”, susţin surse medicale din spitalul din Sinaia, unde a ajuns initial micuţul Alex.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si