Adevărul despre decesele COVID-19 din România. Noul ministru al Sănătății îi dă dreptate lui Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că raportul preliminar al comisiei care face verificări privind raportarea deceselor de COVID-19 arată că "există diferenţe" între cele două baze de date. "Nu ştim încă exact care sunt cauzele, dar există diferenţe între diversele sisteme de raportare", a precizat Ioana Mihăilă, confirmând parțial acuzația ridicată de Vlad Voiculescu la finalul mandatului său.

Razvan Ilie, miercuri 28 aprilie 2021 , 18:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ioana Mihăilă a prezentat miercuri, după ședința de Guvern, actele normative adoptate astăzi cu impact în domeniul sănătății. Între altele, s-a decis ca medicii de familie să primească o sumă mai mare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete- este vorba de 40 de lei/persoană vaccinată, față de 30 de lei câte era până acum.

Citeste si: Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli

Ioana Mihăilă: "Există diferențe"

Noul ministru al Sănătății a fost întrebat și despre verificările legate de raportarea deceselor COVID-19. Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat, la finalul mandatului să, că există o problemă metodologică legată de raportarea deceselor COVID- este posibil să fie mii de "morți în plus" neraportați, a spus Voiculescu. 

Ce a răspuns Ioana Mihăilă: "Am solicitat comisiei constituite la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu specialişti INSP şi unde participă inclusiv specialişti de la STS, un raport preliminar, iar raportul preliminar care mi-a fost prezentat astăzi arată că există diferenţe. Nu ştim încă exact care sunt cauzele, dar există diferenţe între diversele sisteme de raportare", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Cum arată CV-ul Ioanei Mihăilă, noul ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu

Ea a adăugat că în data de 7 mai comisia va realiza o formă

mai avansată a raportului, rezultatele urmând a fi comunicate la acel moment.

Ce acuzații a făcut Vlad Voiculescu

Potrivit fostului ministru al Sănătății, numărul real de decese COVID ar putea fi mai mare, cu „câteva mii” decât cel raportat oficial. Vlad Voiculescu a explicat că posibila diferență a fost sesizată pe două platforme diferite pe care se centralizează datele pandemiei.

„Nu e vorba de morți ascunși. Este o chestiune de metodologie, știm că anul trecut au fost unii care au spus că au fost ascunși morți, că se raportează mai mulți. Am indicii cât se poate de serioase că este vorba de o subraportare. Asta nu schimbă realitatea, dar schimbă adevărul, acele date de care avem nevoie pentru a lua decizii”, a răspuns Vlad Voiculescu într-un dialog cu jurnalistul Cristian Tudor Popescu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si