Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul nazo-faringian, vor fi în continuare folosite în școli. Însă, având în vedere testele din salivă, experții INSP au precizat că "rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică".

Author: Alina Raducu miercuri 28 aprilie 2021 , 18:13

Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli
Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală",

a afirmat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a făcut mai multe prezixări despre vor fi testați elevii care se vor reîntoarce în școli

"Avem o comunicare bună cu Ministerul Educaţiei, noi am cerut un punct de vedere la Institutul Naţional de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educaţiei, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian mai rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală. În ceea ce priveşte testarea cu testele din salivă, opinia redată de specialiştii INSP(...) este că rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică(...).

Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală", a precizat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli
Ioana Mihăilă, anunț despre testele rapide antigen clasice folosite în școli[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Florin Cîțu, despre PNRR: „Este momentul să accelerăm lucrurile. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun”

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Ministrul Sănătății a mai spus că specialiștii INSP au făcut mai multe recomandări pentru reluarea susținerii cursurilor la clasele speciale şi la clasele terminale, printre care: purtarea măştii, aerisirea şi păstrarea distanţei fizice.

Ioana Mihăilă a dat detalii și despre formatul în care vor participa elevii din clasele terminale, din 5 mai, la şcoala: "Suntem în curs de a discuta cu Ministerul Educaţiei legat de aceste aspecte, când vom avea ordinul comun al celor două ministere vom avea şi forma finală. Cât de curând (vom avea ordinul- n.r.), probabil că astăzi sau mâine va fi redactată forma finală, urmând să fie publicat".

Citeste si: Lista completă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina la întoarcerea în România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si