Adevarul despre Manastirea Dervent, locul unde se afla mormantul lui Aurelian Preda! De ce merg de fapt oamenii in pelerinaj acolo
Life

Adevarul despre Manastirea Dervent, locul unde se afla mormantul lui Aurelian Preda! De ce merg de fapt oamenii in pelerinaj acolo

C.L.
22 iun 2018

Manastirea Dervent este tot mai populara, peisajul de vis care o inconjoara, dar si legendele despre ea fac parte din farmecul acestui lacaj de cult unde se spune ca oamenii isi regasesc credinta.

Manastirea Dervent se afla chiar pe malul Dunarii, fiind un lacas de cult tot mai vizitat de pelerini din intraga tara. A devenit tot mai cunsocuta in ultimii ani, poate si datorita lui Aurelian Preda, interpretul de muzica populara extrem de indragit, care si-a petrecut ultimii ani de viata aici si al carui mormant se afla in curtea manastirii. De altfel, in ultima perioada, tot mai multi artisti vin la Dervent sa se roage si sa petreaca cateva zile de liniste.

Legendele despre minunile de la Dervent sunt multe si sunt legate de crucile de piatra care cresc ca din pamant aici. Manastirea se numeste si “Crucea de leac”, pentru ca exista credinta ca bolnavii care se roaga la aceste cruci isi gasesc vindecarea. Manastirea Dervent are patru cruci sfinte, despre care se spune ca au puteri tamaduitoare, una mare si trei mici. Cea mare este in paraclisul bisericii, una mica este langa altar, in exterior pentru animalele bolnave sunt alte doua, despre care se spune ca au fost gasite in pamant, pe vremea otomanilor.

Citeste si: "Sfantul" de la Dervent! Povestea fabuloasa a parintelui Elefterie, care este inmormantat langa Aurelian Preda! A adormit sub o icoana si s-a vindecat de paralizie

Citeste si: O cunoscuta cantareata de muzica populara s-a retras la manastirea Dervent: "Daca nu as avea familie, as ramane aici"

Citeste si: El este parintele Efrem! Este pictor si bucatar desavarsit la Manastirea Dervent! Ce iese din mainile lui e minunat!


Pelerinii mai au un motiv pentru care aleg acest lacas de cult. Conform portalului secretele.com,  Manastirea Dervent ofera masa si gazduire pentru o noapte in arhondaric, fara taxe, cu conditia respectarii unor reguli de buna-cuviinta intr-un lacas sfant.Iar masa este pregatita aici de preotul Efrem Bandarica, unul dintre cei mai buni bucatari de manastire.
 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook