Preoți care deschid Cartea Sfântă.  Deschiderea Evangheliei, practică știută mai ales sub numele de "deschiderea cărții", este o metodă înșelătoare de a află viitorul, spun teologii.

Deschiderea cărții este asociată, de cele mai multe ori, cu Taina Sfântului Maslu. În rânduiala acestei Taine, după ultima rugăciune și ungere, se prescrie ca preotul să ia Sfântă Evanghelie, să o dea bolnavului, spre a o săruta, și să o deschidă deasupra capului celui bolnav.

Preoti care deschid cartea sfanta
Preoti care deschid cartea sfanta

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Când este Sâmbăta morților 2020 și ce se dă de pomană?

Preoți care deschid Cartea Sfântă. Rugăcinea rostită la deschiderea Cărții

Apoi, preotul se roagă pentru bolnav, rostind ultima rugăciune.

Evanghelia închipuie Cuvântul lui Dumnezeu, iar deschidere liturgică a acesteia și așezarea ei deasupra capului celui bolnav semnifică punerea mâinii lui Dumnezeu peste cel bolnav, după cum și citește preotul, în rugăciunea rostită în acest moment: "Nu pun mâna mea cea păcătoasă peste capul celui ce a venit la ține cu credința, ci pun mâna Ta cea puternică și tare, ce se află în această Sfantă Evanghelie."

Preoți care deschid Cartea Sfântă. Asemenea "deschideri de cărți" au început să fie făcute însă și cu alte cărți (cu Psaltirea, cu Pidalionul), în afară oricărei slujbe, cu scopul singur de a înșela cu privire la viitor, scrie CrestinOrtodox.ro. Nimeni nu are însă dreptul și puterea de a se numi pe sine ghicitor, prooroc sau prevestitor al lucrurilor viitoare.

Sub orice formă ar fi întâlnită aceasta -"deschiderea cărții" spre a află viitorul-, ea va rămâne o inovație liturgică deosebit de gravă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Preoti care deschid cartea sfanta
Preoti care deschid cartea sfanta

Citeste si: Rugăciune de mulţumire. Cum să fii recunoscător pentru ajutorul primit

Preoți care deschid Cartea Sfântă. Ghicirea viitorului

Aflarea viitorului nu a fost niciodată o preocupare a creștinilor, ci întotdeauna această a fost asociată cu vrăjitoria și cu păgânismul, drept pentru care folosirea obiectelor sfinte (icoane, cruci, Evanghelie, cărți liturgice) pentru ghicirea viitorului este o lucrare drăcească și o cădere din dreaptă credința a Bisericii lui Hristos.

Cei care "deschid" Evanghelia nu fac de fapt decât "să închidă" și mai bine ușile raiului, atât lor, cât și celor care vin la ei pentru această vrăjitorie, scrie CrestinOrtodox.ro. Cel care spune că "ghicește" în Sfântă Evanghelie nu este decât un înșelător. Profilul celui care "deschide cartea" și "închide raiul" este următorul: dornic de câștig, profitor de necazurile oamenilor, lipsit de credința și fără frică de Dumnezeu.

Fapta de a "deschide" Evanghelia este doar un pretext, căci "ghicitorul", fără a interpretă în mod real textul evanghelic, spune celui în cauza ce îi trece prin cap, adesea inspirat de diavol, spre a produce mare înșelare.

Preoti care deschid cartea sfanta
Preoti care deschid cartea sfanta

Citeste si: Când pică Paștele în 2020. Anunțul făcut de BOR

Preoți care deschid Cartea Sfântă. Blestele, farmece, legături

Astfel, omul care vine spre a afla sursa necazurilor sale sau pentru a afla ceva legat de viitor, pleacă adesea cu ideea că este dușmănit de unii apropiați de-ai săi, că este sub blestem, că i s-au făcut farmece și "legături", etc.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Andrew Tate, pe scena "Beach, Please!". Prezența lui a generat reacții împărțite în rândul publicului. Ce spun organziatorii festivalului despre întreaga situaţie- radioimpuls.ro

Preoți care deschid Cartea Sfântă. Practica de a "deschide cartea" este o practică pe care nu o găsim în nici o carte de cult și care este contrară regulilor stabilite de Biserică pentru săvârșirea cultului.

Citeste si: Rugăciunea de seară. Se rostește înainte de culcare

Această practică înșelătoare compromite dreaptă credința, identificând-o pe această cu superstiția, pentru că i se cere preotului să facă pronosticuri și să ofere răspuns solicitărilor. De asemenea, această este condamnată de toți mării duhovnici ai Bisericii Ortodoxe, nici unul nepracticand această "vrăjitorie cu cele sfinte".

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si