Adi Ordean a povestit clipele groaznice in care a aflat ca Teo Peter si-a pierdut viata intr-un cumplit accident rutier: "Hai ma, care esti cu glume din astea de rahat la ora asta.."
Life

Adi Ordean a povestit clipele groaznice in care a aflat ca Teo Peter si-a pierdut viata intr-un cumplit accident rutier: "Hai ma, care esti cu glume din astea de rahat la ora asta.."

Petru Luca
11 dec 2017

Adi Ordean de la Compact a fost prieten foarte bun cu Teo Peter, muzicianul ucis de masina unui angajat al ambasadei SUA.

Teo Peter (50 de ani), celebrul membru al trupei Compact, si-a pierdut viata pe 4 decembrie 2004, cand masina unui angajat al ambasadei SUA la Bucuresti a intrat in taxiul care-l transporta acasa pe cantaret. Scos nevinovat de americani, puscasul marin Chris Vangoethem, aflat beat la volanul Jeep-uului, a ramas in structurile armatei SUA cativa ani, dupa care s-a retras din activitate si s-a respecializat.

La inceputul lunii decembrie, cand s-au comemorat exact 13 ani de la disparitia lui Teo, bunul sau prieten Adi Ordean, de la Compact, si-a amintit momentele cumplite in care a aflat de tragedie. "Azi se implinesc 13 ani de cand colegul si prietenul meu Teo Peter a plecat intr-o lume mai buna. Mai jos gasiti un pasaj din cartea mea, "Dupa ani si ani" care descrie pe scurt momentul in care am aflat vestea:

Telefonul

Unul dintre cele mai nenorocite apeluri din viaţa mea, l-am primit în dimineaţa zilei de 4 Decembrie 2004, pe la 5.00 sau 6.00 dimineaţa:
-Alo…am răspuns puţin deranjat.
-Domnul Adrian Ordean?
-Da…
-Sunt cutare, numele şi gradul…de la Udrişte. Vă rugăm să veniţi până la noi, colegul dumneavoastră de trupă, Teo Peter…a fost implicat într-un accident rutier. Din păcate a decedat.
-…hai mă, care eşti cu glume din astea de rahat la ora asta.
-Domnule Ordean, vă aşteptăm la Udrişte.
Am tras ceva pe mine şi am ajuns acolo foarte repede, era sâmbătă dimineaţa, dacă îmi aduc bine aminte, iar la ora aia nu era circulaţie mare.
M-au condus într-o încăpere, unde pe un birou, într-o pungă de plastic transparentă erau câteva obiecte ale lui Teo. Cheile de la casă, de la maşină, portmoneul, nişte bani…Cam asta a fost tot ce mai rămăsese, tot ce mai aducea aminte de el. După ce am semnat nişte chestii pe acolo, am ieşit în curte şi apoi m-am îndreptat spre maşină…Asta a fost tot? Nu ştiam ce să fac. Eram primul care aflasem. Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe Leluţ…cred că era 7 dimineaţa.


 

-Alo…
-Ce vrei mă umflatule la ora asta?
-Leluţ…atunci m-au podidit lacrimile…o murit Teo. Din partea cealaltă…tăcere…După câteva secunde l-am auzit pe Leluţ ţipând…Apoi ne-am înţeles care pe cine sună mai departe…Am plecat spre casă năucit şi confuz, revoltat şi resemnat în acelaşi timp, parcă timpul se oprise, parcă nu era real…",
a scris Ordean in amintirea tovarasului sau disparut mult prea devreme. 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook