Adina Vălean: „Pot să vă spun cum vom călători”

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, nu poate avansa o dată la care transporturile vor fi reluate între ţările Uniunii Europene, ea precizând că se vor stabili, la nivelul Uniunii, criterii care se vor aplica tuturor ţărilor şi tuturor tipurilor de transport. ”Depinde de autorităţile naţionale şi de situaţia epidemiologică”, a precizat Vălean.

Author: G.B. miercuri 13 mai 2020 , 21:59

adina vălean vom călători
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Pot să vă spun cum vom călători, dar când, din păcate, nu pot să dau un răspuns şi, din păcate, nimeni nu poate”, a

afirmat Adina Vălean, miercuri seară, la Antena 3.

În ceea ce priveşte companiile aeriene care au reluat deja zborurile pe anumite rute, Vălean spune că acest lucru ” se face în acord cu guvernele ţărilor respective”.

Adina Vălean: „Pot să vă spun cum vom călători”

”Practic, în Europa vom începe să călătorim pe destinaţie, nu vom începe să călătorim de la bun început peste tot. Depinde de autorităţile naţionale şi de situaţia epidemiologică”, a mai spus comisarul european.

Aceasta a menţionat că se vor stabili criterii care se vor aplica în mod unitar în statele membre ale Uniunii Europene şi care vor avea în vedere toate mijloacele de transport, de la cel aerian, la

cel cu ferry boat-ul.

adina vălean vom călători

În ceea ce priveşte criteriile care vor trebui respectate de către cei care vor călători între statele comunitare cu avionul, Adina Vălean a spus că se recomandă purtarea măştii în avion, existenţa unui dezinfectant pus la dispoziţia călătorilor pe tot parcursul zborului, precum şi respectarea distanţei sociale între pasageri în aeroport, la îmbarcare, la debarcare, la ridicarea bagajelor şi utilizarea în cât mai mare măsură a documentelor electronice.

Citeste si: O infirmieră din Bacău, infectată cu coronavirus, a murit la spitalul din Iaşi

Citeste si: VIDEO| Stare de alertă sau trei zile de haos? Ce ne așteaptă la finalul acestei săptămâni

Citeste si: VIDEO| Pregătiri pentru slujbele în aer liber

Vălean a afirmat că o atenţie deosebită trebuie acordată personalului care lucrează în aeroporturi şi în transportul aerian, acesta fiind considerat ”personal critic”, care trebuie protejat pentru ca această ramură din transporturi să poată funcţiona.

Citeste si: Horoscop 14 mai. Zodia care își face dreptate singură


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si