VIDEO| Pregătiri pentru slujbele în aer liber

Relaxarea din 15 mai vine cu reguli pentru participarea la evenimentele religioase! Ultimele recomandări făcute de Institutul de Sănătate Publică permit participarea a 16 persoane la ceremoniile private, precum nunţile sau botezurile.

R.B., miercuri 13 mai 2020 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Până când cifrele vor fi oficiale prin includerea în noua lege, bisericile fac deja pregătiri intense.

Răul tocmai ce a devenit puţin ma blând pentru cei care vor sa organizeze o ceremonie de botez sau chiar o nuntă in aceasta perioada. Recomandarile medicilor sunt ceva mai permisive iar numarul participantilor la astfel de intruniri a fost dublat.

Citeste si: Reprezentanții BOR au decis când se reiau slujbele. Noi reguli pentru credincioși

Bisericile din intreaga tara au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru slujbele din acest sfarsit de saptamana.

Crednciosilor li se va masura temperatura la intrarea in curtea biseriii! Cine are peste 37,5 grade nu va fi lasta sa particpe la slijba. Odata intrati ei vor fi condusi de voluntari in spatiile special marcate pentru a participa la ceremonia religioasa. Acestea se afla desenate la 1,5 metri unul fata de celalalt, pentru a respecta masurile de distantare sociala impuse de autoritati.

Citeste si: Biserica a decis: Fără împărtășanie la slujba de duminică

In fiecare lacas de cult se vor lua masuri pentru ca numarul de participanti sa nu depaseasca capacitatea maxima. Credinciosii care nu au la ei cele necesare dezinfectarii, vor fi fi directionat catre locuri speciale din incinta bisericilor.

In unele dintre bisericile din ţară, preocuparea pentru siguranata credinciosilor a mers chiar mai departe de atat. Intr-o parohie din Arges, preotul a decis sa testeze enoriasii.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ce este obligatoriu din 15 mai"

Incepand de sambata, slujbele vor fi reluate in prezenta credinciosilor iar preotii se asteapta la un numar mare de oameni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si