Adio taxa de timbru si cozi uriase! Guvernul aduce primele schimbari pentru simplificarea birocratiei

Guvernul aduce primele schimbari pentru simplificarea birocratiei. Romanii nu vor mai fi nevoiti sa achite taxa de timbru pentru cazierul judiciar si cartea de identitate. Totodata, copiile legalizate ale diferitelor acte vor fi înlocuite de o declaratie pe propria raspundere.

A.C., duminică 19 iunie 2016 , 18:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noile schimbari ii vor scapa pe romani de cozile uriase pentru obinerea unor adeverinte. Astfel, pentru eliberarea cartii de identitate si a cazierului judiciar nu va mai fi nevoie de achitarea taxei de timbru.

„O sa aveti surprize uriase. Cazierele. Nu vor mai fi plimbati oamenii si vor lua institutiile una de la alta. Copia legalizata nu are nicio logica, sa dam bani notarului, sa mergem cu aceeasi copie la aceeasi institutie”, a explicat ministrul Fondurilor Europene pentru Digi24.

Gratie Comisiei de Taiat Hârtii, platforma online pe care Guvernul a primit circa 3.000 de sugestii de simplificare a birocratiei, procedurile vor fi mult mai simple. Vor exista insa cazuri unde taxa de timbru e obligatorie, insa romanii au trei variante pentru plata acesteia. Taxele vor putea fi platite în numerar, cu cardul sau online. Toate institutiile vor trebui sa accepte platile moderne pâna în 2018. Proiectul ar putea fi gata peste doi ani si jumatate.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si