Administraţia Prezidenţială, anunţ privind respingerea legii pentru autonomiei Ţinutului Secuiesc

Administraţia Prezidenţială a transmis, miercuri seară, că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de respingerea de către Senat a propunerii referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc şi afirmă că, fără intervenţia preşedintelui, nu s-a fi ajuns la respingerea de urgenţă a proiectului.

Author: A.M.S. miercuri 29 aprilie 2020 , 20:40

Anunţ privind respingerea legii pentru autonomiei Ţinutului Secuiesc
Anunţ privind respingerea legii pentru autonomiei Ţinutului Secuiesc
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Administraţia Prezidenţială a transmis, miercuri seară, că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de respingerea de către Senat a propunerii referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc şi afirmă că, fără intervenţia preşedintelui, nu s-a fi ajuns la respingerea de urgenţă a proiectului. Klaus Iohannis a transmis că astfel de propuneri legislative fac rău în primul rând comunităţii maghiare.

  ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. În absenţa unei intervenţii ferme a Preşedintelui României, care să atragă atenţia asupra gravităţii acestui demers primejdios şi toxic pentru stabilitatea democraţiei româneşti, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgenţă împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituţional şi extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaţilor, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”, a transmis, miercuri seară, Administraţia Prezidenţială.

  Citeste si: VIDEO| Autonomia Ținutului Secuiesc a provocat un scandal uriaș pe scena politică

  Anunţ privind respingerea legii pentru autonomiei Ţinutului Secuiesc
  Anunţ privind respingerea legii pentru autonomiei Ţinutului Secuiesc

  Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

  Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

  Sursa citată a precizat că preşedintele României ”atrage atenţia că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunităţii maghiare şi creează tensiuni artificiale în interiorul societăţii, care riscă să escaladeze”.

  ”Astfel de iniţiative legislative, care sfidează ordinea constituţională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României”, a mai transmis administraţia Prezidenţială.

  Citeste si: Klaus Iohannis, reclamat la CNCD pentru declaraţiile pe tema Ţinutului Secuiesc

  La ora 14.00, senatul s-a reunit în şedinţă de urgenţă, iar proiectul legislativ a fost respins.

  Citeste si: Marcel Ciolacu, atac tranșant la adresa lui Klaus Iohannis: „Vadim trăiește și e președintele României!”


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si