Adrian Gurzău cere respingerea cererii DNA de reţinere şi arestare: "Am trei copii minori acasă. Nu reprezint un pericol public"

Deputatul PMP, Adrian Gurzău, le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare, precizând că doar în libertate îşi poate pregăti apărarea şi că niciodată ”nu am votat pentru cererile de reţinere şi arestare”. ##VIDEO27235##

marți 04 octombrie 2016 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a declarat Gurzău, în plenul Parlamentului.El a mai spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au fost eliberaţi de judecătorii curţii supreme. ” În momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei(...) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar  niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare ”, a spus Gurzău.

La ora transmiterii acestei ştiri, deputaţii votează cererea DNA de reţinere a lui Gurzău, urmând să fie supus votului în plen şi cererea de arestare preventivă. Ambele voturi sunt secrete, cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău.

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat, luni cererea DNA de încuviinţare a reţinerii deputatului Adrian Gurzău cu 16 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.
Cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului a fost aprobată cu 16 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” şi 3 abţineri.

Gurzău a stat aproximativ 30 de minute în faţa colegilor săi din Comisia juridică, timp în care şi-a susţinut nevinovăţia. El nu a dorit să ofere declaraţii la finalul şedinţei, afirmând doar că justiţia trebuie să îşi facă treaba. Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii PNL au votat cererile DNA la vedere.


Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Decizie surprinzătoare în echipa Faimoșilor! Doi concurenți se află în pericol de... Decizie surprinzătoare în echipa Faimoșilor! Doi concurenți se află în pericol de eliminare în această săptămână. Cum au votat Faimoșii?
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
infoactual.ro
Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar... Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar în picioare
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si