VIDEO - Afacere pe internet cu programările pentru pașapoarte. Oamenii plătesc oricât pentru a lua programările altor persoane

Haosul de la pașapoarte s-a transformat în bişniţă pentru unii dintre noi. Pe rețelele sociale se vând locuri la programare, iar oamenii sunt dispuși să ofere oricât, doar ca să obțină documentul de călătorie. Autoritățile ne atrag atenția să nu picăm în această capcană.

Author: Andreea Albu miercuri 23 martie 2022 , 18:10

Afacere pe internet cu programările pentru pașapoarte. Oamenii plătesc oricât pentru a lua programările altor persoane

Afacere pe internet cu programările pentru pașapoarte. Oamenii plătesc oricât pentru a lua programările altor persoane

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Programările nu pot fi schimbate pentru că sunt nominale. Ca să facă faţă valului uriaş de cereri, acum pot veni la sediile de eliberare a pașapoartelor și cei care nu au programare.

Față de ultimele săptămâni când în fața sediilor pentru eliberarea pașapoartelor era un haos de nedescris, acum lucrurile se mișcă mai rapid. 

Haosul, motiv de bișniță

Tot acest haos a fost motiv de bişniţă pentru românii mai creativi. Pe rețelele sociale, oamenii care se grăbesc să își facă pașaport, oferă oricăt pentru programările altor persoane.

Câteva dintre anunțurile de pe internet:

"Este cineva care are programare valabilă la pașaport în luna martie la care ar putea să renunțe, contracost, desigur!"

Citeste si: VIDEO- Românii parcurg sute de kilometri pentru a-și face pașapoarte

"Cumpăr programare pentru pașaport căt mai curând posibil."

Citeste si: Românii continuă să formeze cozi imense la pașapoarte. Ministrul de Interne: „Sunt centre unde cererea e mai mare cu peste 300%”

Atenție, însă, programările pentru eliberarea pașapoartelor sunt nominale și nu pot fi schimbate, cu atât mai puţin vândute.

Prefectura a luat măsuri pentru a-i ajuta pe oameni

Prefectura s-a gândit la cei care au nevoie urgentă de acest document și a luat măsuri astfel încăt lucurile să meargă mai repede.

S-a creat un rând și pentru cei care nu au progamare. De obicei, o persoană care nu are programare așteaptă în medie 15 minute.

Citeste si: Decizii importante adoptate în ședința de guvern. Românii care găzduiesc refugiați din Ucraina primesc bani de la stat

"Am venit așa să vedem care e treba și am văzut că se poate și fără proramare și am reușit", a spus unul dintre oamenii prezenți.

Numărul angajaților de la ghișee a fost suplimentat, iar programul a fost prelungit până la ora 20 în zilele lucrătoare.

Citeste si: Anunț de la Guvern despre noua lege a pensiilor

Cererea pentru pașapoarte a explodat după izbucnirea războiului din Ucraina. S-au înregistrat chiar şi de 4 ori mai multe solicitări față de o perioadă obișnuită.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si