Afecțiunile care rămân după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

Cele mai multe zvonuri privind afectarea plămânilor sănătoși după ce am fost infectați cu Covid-19 par a fi cât se poate de reale. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", face referire la sechelele care rămân după virusul a părăsit organismul.

Author: Laura Macovei miercuri 27 iulie 2022 , 14:39

Afecțiunile cu care rămânem după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

Afecțiunile cu care rămânem după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceasta consideră că este surprinzător felul în care sindromul post-COVID este prezent cu precădere la pacienţii care au avut forme uşoare. 

„Jumătate din pacienţii care se prezintă pentru evaluare post-COVID au acest tip de afectare”

" Este suprinzător modul în care sindromul post-COVID îşi face simţită prezenţa la pacienţii care au avut forme uşoare de COVID. Mă refer aici la persoane tinere, persoane care nu au necesitat tratament antiviral sau internare în spital în timpul perioadei de boală, dar care la o perioadă de trei luni, şase luni se prezintă la medicul pneumolog acuzând o simptomatologie nu neapărat brutală, ci supărătoare: tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate.(...)

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 iulie: aproape 10.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Misha a rămas cu traume după mariajul cu Connect-R! Abia acum s-a spus tot adevărul despre divorțul lor:- wowbiz.ro

Sunt destul de frecvente (cazurile- n.r.). Aş spune că jumătate din pacienţii care se prezintă pentru evaluare post-COVID au acest tip de afectare", a afirmat, miercuri, medicul pneumolog, potrivit Agerpres.

Plămânii unui fumător, la fel cu plămânii unui bolnav de Covid

Potrivit medicului, afectarea pulmonară a acestor pacienţi este asemănătoare cu cea a persoanelor care au mai mult de 20 de ani de fumat.

" Examinarea pe care o facem în laboratoarele funcţionale evidenţiază o modificare o funcţiei pulmonare care se produce la nivelul săculeţilor de aer, la nivelul alveolelor, probabil prin mecanism imun specific infecţiei SARS-CoV-2. Pentru a înţelege lucrurile, aş compara cu persoanele care fumează. Pentru că aceeaşi afectare la nivelul săculeţilor o găsim la pacienţii care au mai mult de 20 de ani de fumat. Surprinzătoare pentru mine, cel puţin, şi surprinzătoare în condiţiile în care am avut pacienţi care nu au avut un singur episod de infecţie, ci mai multe episoade, este adevărat, toate uşoare, dar la care funcţia pulmonară la acest nivel este important afectată", a explicat ea.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, anunţ important privind măsurile de prevenire în valul 6 de COVID-19

Potrivit medicului, o mare parte dintre cei care se prezintă şi au această afectare post-COVID își recuperează funcţia pulmonară, dar nu în totalitate.

" O mare parte recuperează funcţia pulmonară, dar nu complet. Simptomatologia se ameliorează, însă tratamentul pe care îl avem în acest moment disponibil este un tratament nespecific, pentru că este o boală nouă despre care ştim foarte puţine şi pe care o tratăm cu metodele pe care le avem până acum la dispoziţie", a mai spus aceasta. 

Citeste si: Cum a apărut tatăl Ginei Pistol la nunta propriei fiice. Prezentatoarea TV a fost copleșită de emoții- kfetele.ro

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si