Află de ce e bine să urmezi un curs în decembrie 2020

Chiar și în ultima lună a acestui an derulat sub semnul pandemiei se organizează programe de formare profesională de o diversitate uluitoare, la care se înscriu chiar și persoane care în mod normal nu s-ar fi înscris. Această stare de criză reprezintă inclusiv un prilej de aprofundare a cunoștințelor anterioare sau de dobândire a unor cunoștințe din domenii noi.

Author: Mircea Pop marți 24 noiembrie 2020 , 12:49

Află de ce e bine să urmezi un curs în decembrie 2020
Află de ce e bine să urmezi un curs în decembrie 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată de ce piața de cursuri destinate adulților continuă să fie una destul de efervescentă, cu toate că restricțiile sanitare impun organizatorilor să își livreze trainingurile mai puțin într-o sală de curs (în acest caz, masca, distanțarea și dezinfectantul fiind la ordinea zilei), fie hibrid (parțial în sala de curs și parțial online), fie exclusiv online (caz în care tariful perceput scade, părțile practice ale cursurilor se împuținează ș.a.m.d.).

Programele de formare profesională continuă să se deruleze

Acest lucru este esențial de ținut minte. Este nevoie întotdeauna de o resursă umană bine informată, spre exemplu asupra schimbărilor generate de OUG 114 privind domeniul achizițiilor publice. Pentru cine cunoaște, este certă nevoie chiar și în pandemie de cursuri expert achiziții publice, de o sesiune de consultare a legislației.

Implică ponturi despre completarea unor acte normative, informări despre controlul ex-ante exercitat de ANAP, despre confidențialitatea ofertelor, motive de excludere, termene de evaluare și reevaluare a ofertelor și câte și mai câte.

Citeste si: Ministerul Educației, precizări de ultim moment despre redeschiderea școlilor în semestrul al II-lea

Achizițiile publice nu pot sta pe loc – apropo, prin achiziții publice se dotează spitalele care tratează pacienți Covid, așadar reprezintă un domeniu de importanță crucială – iar experții trebuie să se pună la curent, să dezbată spețe practice și noutăți aduse platformei informatice specifice, SEAP/SICAP.

O pauză de la a face este un moment ideal pentru a învăța

Cursurile din domeniul educației, cele care țin de sistemul de învățământ, sunt potrivite în orice moment. Școala continuă, online sau la clasă, așa că majoritatea temelor abordate în cadrul acestor cursuri rămân de actualitate și, foarte important, este nevoie ca ele să fie dezbătute și aprofundate, înțelese și clarificate.

Școala online transformă bullyingul în cyberbullying, dar la un moment dat se va reveni la școala obișnuită, această mutare vremelnică în online reprezentând un prilej foarte bun pentru ca toate cadrele didactice să se familiarizeze cu fenomenul de bullying, cu strategii de prevenire a bullyingului, prin diferențierea față de violența clasică, prin discuții privind originea acestui comportament atât de problematic, prin punerea la punct a planurilor de prevenție și a managementului conflictelor etc.

Citeste si: Când se deschid școlile. Premierul Orban a oferit răspunsul

Cele de mai sus sunt doar două exemple de evenimente la care toți cei interesați – și care se înscriu în timp util – pot să participe.

Ambele sunt descrise pe site-ul ancia.ro aparținând A.N.C.I.A. Training și sunt plasate ca perioadă în luna decembrie anul curent.

În locurile unde toți oamenii văd piedici, ANCIA vede oportunități.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus duminică, 5 decembrie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor... Bilanț coronavirus duminică, 5 decembrie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor este în scădere
spotmedia.ro
Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat
spotmedia.ro
A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e... A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e sortită pieirii
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
infoactual.ro
Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama... Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO
doctorulzilei.ro
Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, pentru a asistentă care a emis... Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, pentru a asistentă care a emis adeverințe false Covid
romaniatv.net
A ieșit la iveală tot ADEVĂRUL despre băiatul de suflet al lui Petrică Mâțu Stoian!... A ieșit la iveală tot ADEVĂRUL despre băiatul de suflet al lui Petrică Mâțu Stoian! Acum se înțeleg multe! De ce era, de fapt, atât de apropiat de artist!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si