Afla secretul piftiei perfecte. Cum sa prepari cea mai buna piftie de sarbatori

Piftia este unul dintre felurile de mancare specifice Craciunului. De regula se face din carne de porc. Cine doreste o poate face si din carne de curcan. Este mai dietetica si mai dulce.

sâmbătă 24 decembrie 2016 , 16:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Piftia este unul dintre felurile de mancare specifice Craciunului. De regula se face din carne de porc. Cine doreste o poate face si din carne de curcan. Este mai dietetica si mai dulce. Noi iti aratam cum faci piftie. De porc si de curcan.
Ingrediente: doua picioare de porc, un ciolan afumat, o jumatate capatana de porc, o capatana de usturoi, un morcov, un patrunjel, o telina, o ceapa, sare
Preparare: se spala carnea si pune la fiert vreo trei ore pana se desprinde de pe oase, apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert o jumatate de ora. Se adauga sare, cat e necesar, apoi usturoiul pisat si se ia de pe foc. Cu o paleta se scot carnea si legumele si se lasa putin sa se racoreasca. Apoi se dezoseaza carnea si se asaza in farfurii, se toarna zeama strecurata, cat sa le acopere si se da la rece.
De curcan
Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan (doua aripi), un morcov, o telina, 4 cepe, 10 catei de usturoi, sare, piper
Preparare: se pune la fiert carnea in apa cu sare, alaturi de ceapa taiata in jumatati, morcovul curatat si taiat felii si radacina de telina taiata cubulete, pana se inmoaie (cam o ora). Se scot legumele, se taie felii apoi se pun intr-un castron. Se adauga putin piper la fiertura de curcan si se mai lasa la fiert la foc mic pana scade zeama si carnea este foarte bine fiarta. Se scoate carnea din zeama, se portioneaza in castronase, se adauga legumele iar in zeama se pune usturoiul zdrobit si se toarna in castroane pana se umplu.
Se serveste dupa ce s-a intarit, cu marar deasupra.
Ponturi: piftia trebuie sa fiarba la foc foarte mic. Cea de porc cam 4 ore, cea de curcan, mai putin. Se spumeaza si doar dupa ce e fiarta carnea se adauga zarzavatul. Piftia e gata cand zeama este lipicioasa. Daca vrei o piftie mai slaba las-o in oala pana a doua zi. Curata stratul de grasime, apoi pune-o pe foc, strecoara zeama, adauga usturoiul si e gata.

Noi iti aratam cum faci piftie. De porc si de curcan.Ingrediente: doua picioare de porc, un ciolan afumat, o jumatate capatana de porc, o capatana de usturoi, un morcov, un patrunjel, o telina, o ceapa, sare.

Preparare: se spala carnea si pune la fiert vreo trei ore pana se desprinde de pe oase, apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert o jumatate de ora. Se adauga sare, cat e necesar, apoi usturoiul pisat si se ia de pe foc. Cu o paleta se scot carnea si legumele si se lasa putin sa se racoreasca. Apoi se dezoseaza carnea si se asaza in farfurii, se toarna zeama strecurata, cat sa le acopere si se da la rece.

De curcan

Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan (doua aripi), un morcov, o telina, 4 cepe, 10 catei de usturoi, sare, piper

Preparare: se pune la fiert carnea in apa cu sare, alaturi de ceapa taiata in jumatati, morcovul curatat si taiat felii si radacina de telina taiata cubulete, pana se inmoaie (cam o ora). Se scot legumele, se taie felii apoi se pun intr-un castron. Se adauga putin piper la fiertura de curcan si se mai lasa la fiert la foc mic pana scade zeama si carnea este foarte bine fiarta.

Se scoate carnea din zeama, se portioneaza in castronase, se adauga legumele iar in zeama se pune usturoiul zdrobit si se toarna in castroane pana se umplu. Se serveste dupa ce s-a intarit, cu marar deasupra.

Ponturi: piftia trebuie sa fiarba la foc foarte mic. Cea de porc cam 4 ore, cea de curcan, mai putin. Se spumeaza si doar dupa ce e fiarta carnea se adauga zarzavatul. Piftia e gata cand zeama este lipicioasa. Daca vrei o piftie mai slaba las-o in oala pana a doua zi. Curata stratul de grasime, apoi pune-o pe foc, strecoara zeama, adauga usturoiul si e gata.

 


Abonează-te pe

TAGURI
Life
Partenerii nostri
kanald.ro
Veste șocantă pe rețelele de socializare!  Vlăduța Lupău a fost declarată moartă pe TikTok Veste șocantă pe rețelele de socializare! Vlăduța Lupău a fost declarată moartă pe TikTok
spotmedia.ro
Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi
spotmedia.ro
Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei
b1.ro
Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara... Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
ziareonline.ro
Ce s-a descoperit la necropsia Adelei, polițista care s-a împușcat în cap în gara din... Ce s-a descoperit la necropsia Adelei, polițista care s-a împușcat în cap în gara din Strehaia
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Toată lumea e în stare de șoc. Tragedie cumplită în România. Omul de afaceri a fost... Toată lumea e în stare de șoc. Tragedie cumplită în România. Omul de afaceri a fost găsit spânzurat
doctorulzilei.ro
Prof. dr. Nicolae Hâncu: Simptomele subtile ale diabetului. O persoană din trei are... Prof. dr. Nicolae Hâncu: Simptomele subtile ale diabetului. O persoană din trei are boala fără să știe
romaniatv.net
ULTIMA ORĂ! A început să se tragă la granița cu Ucraina! ULTIMA ORĂ! A început să se tragă la granița cu Ucraina!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si