Trotinetele electrice sunt foarte ușor de manevrat și de întreținut, nu necesită cheltuieli prea mari în afară de costul încărcării electrice a acestora și sunt preferate atât de copii, cât și de adulții care își doresc o mai mare libertate de mișcare.

Cum funcționează un astfel de gadget?

Atunci când persoana stă pe o astfel de trotinetă electrică și folosește accelerația, aceste semnale sunt transmise de cabluri către elementele de control, care transmit bateriei să ofere energie electrică la unul sau la ambele motoare dintre roți.

Astfel, motorul transformă energia în mișcarea roților, iar trotineta merge înainte.

Care sunt principalele componente ale trotinetei electrice?

Cele mai importante componente, care se vor regăsi atât pe modelele ieftine, cât și pe cele scumpe sunt: bateria, motorul, accelerația, ecranul, frâna, roțile, cadrul și luminile. Fără doar și poate, bateria este piesa centrală a oricărei trotinete. Motorul este la fel de important ca bateria, iar în funcție de puterea și calitatea acestuia se pot determina performanțele trotinetei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Motorul și bateria sunt conectate prin diverse cabluri electrice, ele fiind controlate de ecranul de pe ghidon și accelerația de pe mâner.

Și roțile sunt o componentă majoră a trotinetei, care pot fi solide sau umplute cu aer. Modelele de top sunt prevăzute și cu amortizoare, pentru mai mult confort.

Cum funcționează motorul trotinetelor?

Motoarele trotinetelor electrice se împart în două categorii: motoare periate și neperiate. Motoarele neperiate sunt mult mai moderne din punct de vedere al tehnologiei, având o eficiență de  75-80%. Motoarele periate au nevoie de mai multă mentenanță, dat fiind că periile acestora se uzează în timp.

Cantitatea de putere pe care motorul o va genera va fi exprimată în Watts (W). Trotinetele comune au între 200 și 600 de Watts, dar sunt și trotinete care pot avea mai mult. Mult mai mult.

Cum funcționează bateriile trotinetei electrice?

Majoritatea trotinetelor electrice au baterii de tipul litiu-ion. Cu cât voltajul este mai mare, cu atât de mult crește puterea bateriei și posibilitatea de a suplimenta motorul. Cu cât capacitatea bateriei este mai mare, cu atât mai mare autonomia va fi.

Cum funcționează frânele?

Există trei tipuri de frâne pe trotinetele electrice. Cea mai comună este frâna de picior, dar și frâna mecanică (pe disc sau hidraulică) care acționează pe o roată sau pe ambele. Cea de-a treia și cea mai modernă frână este frâna electrică, denumită și regenerativă, care oprește motorul din a face mișcare.

Cum funcționează suspensia?

Unele modele de trotinete electrice au sistemele de suspensie în roată, astfel încât să te bucuri de mai mult confort. Aceste sisteme apar în special la trotinetele electrice cu roți solide, pentru a compensa stabilitatea scăzută și confortul pe care roțile solide îl oferă. Totodată, aceste modele sunt prevăzute și cu oglinzi retrovizoare trotinete mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si