Agentia Nationala de Transplant, rapusa de Mafie! Mai multi oameni influenti au pus bete-n roate medicilor romani!

Ultimii ani au fost decisivi in actiunea „Decapitarea Scolii de Transplant” din Romania, procesul fiind unul cu o singura menire: pricopsirea unei gasti de oameni influenti. Cum? Prin punerea in imposibilitate a realizarii unor proceduri medicale vitale si ieftine in tara, favorizand strainatatea, unde e mai scump, in dezavantajul pacientului.

G. S., luni 20 august 2018 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Unii dintre acesti oameni erau atat de influenti incat au ocupat functii chiar si de ministru al Sanatatii. Din 2012 pana in 2017, profesorii din transplant si coordonatorii centrelor de transplant au fost supusi unui potop de acuzatii infernale, al caror efect a fost cel scontat de Mafie: fara transplant in Romania! In final, Scoala de Transplant Romaneasca a fost pusa la pamant!

Scenariul este simplu de rezumat, desi complexitatea sa ar plasa actiunea intr-o arie mafiota. in goana dupa bani, transplantul a devenit o metoda de inavutire, prin transformarea unor medici in „curieri” de pacienti catre marile spitale din Europa.

Daca un transplant pulmonar costa circa 80 de mii de euro in Romania, iar cheltuielile sunt suportate de CNAS, un transplant pulmonar prin formularul 112, cu costurile, de asemnea, decontate de stat, este evaluat la circa 500 de mii de euro – in tari precum Germania si Austria, acestea fiind si cele preferate de medicii romani ca sa trimita pacienti pe listele celebrelor spitale, indeosebi catre AKH Viena.

Citeste mai multe pe EVZ

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si