Aglomerație în minivacanța de Mica Unire. Cum se circulă pe Valea Prahovei

Minivacanța de Mica Unire a făcut ca drumurile din țară să fie tot mai aglomerate, în special pe Valea Prahovei. Iată recomandările polițiștilor!

Author: Madalina Grigore duminică 22 ianuarie 2023 , 15:54

aglomerație valea prahovei

Aglomerație pe Valea Prahovei

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De la ora 13, în județul Brașov a fost început măsura devierii pentru fluența traficului, ca recomandare, circulației de pe DN1, dinspre Brașov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele- Cheia- Ploiești, precizează Centrul Infotrafic al IGPR.

O deviere a traficului este valabilă și pe DN73A Râșnov- Predeal pe DN73, fie către Brașov, spre Cheia pe DN1A, fie către Pitești pe DN73 și după spre București pe autostrada A1, mai spune sursa citată anterior.

Citește și: 23 ianuarie 2023 zi liberă? Cine nu muncește luni și cum se recuperează această zi. Decizie de ultim moment

Valorifele de trafic pe DN1 Bucureşti-Braşov, duminică, sunt următoarele:- Centura de Vest a municipiului Ploieşti înregistrează trafic normal în ambele sensuri; în Comarnic, traficul este intens pe sensul de mers către Braşov, coloană în mişcare de la km 105, până la km 107; în Bușteni, tot trafic intens, coloană în mișcare de la km 129 până la km 131 zona centrală Bușteni, iar pe sensul de mers către Capitală, coloană de auto de la limită cu județul Brașov, până la km 131 zona centrală. 

VIDEO- Sa deschis sezonul de schi la Sinaia: pârtiile sunt pregatite pentru turiști

De astăzi, turiștii veniți la Sinaia vor avea la dispoziție șapte pârtii amenajate și pregătite pentru schi. Cu toate acestea, autoritățile avertizează că săniușul este interzis.

Citește și: Vremea se înrăutățește: cod galben și portocaliu de precipitații și vânt puternic, până la sâmbătă

Cele șapte pârtii deschise și schiabile de la Sinaia sunt: ​​Variantă, Valea Dorului 2, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 și Lăptici 2.

Se poate schia doar pe anumite pârtii

De asemenea, cei de pe pagina de Facebook Gondola Sinaia au anunțat că: „  Nu se schiază pe alte părți. Nu vă aventurați mai jos de golul alpin, stratul este insuficient! Programul instalațiilor începe la ora 08.00.

Consultaţi prognozele. Azi nu se schiază! Pârtiile se află încă în amenajare".

Instalațiile puse la dispoziția publicului sunt: ​​Gondola Sinaia (Cota 1400), Gondola Carp (Cota 2000), banda pentru începători de la Cota 2000, Telescaunul Soarelui și Telescaunul Dorului. 

Citește și: Pregătiri pentru minivacanța de Ziua Unirii

Până acum, singura stațiune în care s-a putut schia este Azuga, unde  sezonul de schi  a fost deschis de la jumătatea lunii decembrie.

Vremea le dă bătai de cap administratorilor

Administratorii pârtiilor spun că vremea nu este tocmai potrivită pentru schi, însă, se fac eforturi pentru week-end: „  Stratul este la limită și nu ne așteptăm la condiții ideale. De asemenea, luăm în calcul scenariul ca domeniul schiabil să poată fi deschis doar câteva zile. Weekendul acesta, de vineri începând, mai ales că vremea se anunță bună. Nu ideală!   Este un sezon atipic, cu temperaturi foarte crescute, care nu ne permit prea multă inițiativă. Zăpadă artificială nu putem produce decât în condiții de îngheț (minim minus 4 grade Celsius).   Dacă vom deschide vineri, așa cum ne dorim, programul de instalații va începe de la ora 08.00 cu Gondola Sinaia, 08.30 Carp, 08.40 Soarelui/banda/Dorului/teleschiuri. Instalații de altitudine vor funcționa până la ora 16.30 respectiv 17.00- Gondola Sinaia. Drumul de Vară și celelalte variante până la 1400/1000 nu au strat suficient. La 1400 avem zăpadă pentru peisaj. Pe Pârtia Nouă am început să înzăpezim de trei ori până acum, de trei ori să topit. Nu avem condiții, deocamdată, dar imediat ce temperaturile vor permite, vom înzăpezi. Din momentul deschiderii,   săniușul este interzis pe domeniul schiabil  ”.

Citește și: Mesaje pentru 24 ianuarie 2023. Urări și felicitări originale pentru Mica Unire „La mulți ani, dragi români!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si