Aglomerație la munte: Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei

Aglomerație mare, în acest weekend, la munte. Mii de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei. Cozi mari la instalaţiile de transport pe cablu.

Author: Mircea Pop sâmbătă 20 februarie 2021 , 12:04

Aglomerație la munte: Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei
Aglomerație la munte: Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mii de turişti se află, sâmbătă, în staţiunile de pe Valea Prahovei, la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniile schiabile formându-se cozi care se întind pe zeci de metri.

Un telescaun s-a oprit din cauza unei defecţiuni tehnice

La Cota 2000 din Bucegi, pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, un telescaun s-a oprit din cauza unei defecţiuni tehnice, iar cei 110 turişti aflaţi în instalaţie la acel moment au fost coborâţi după ce a fost pus în funcţiune motorul de rezervă, care funcţionează pe motorină.

La Sinaia, oameni stau la coadă pentru a urca în telegondolele care urcă la Cota 1400 şi către pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000, iar conform estimărilor administratorilor domeniului schiabil, în jur de 2600 de persoane au urcat pe munte până la ora transmiterii acestei ştiri.

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Ninsori, lapoviță și polei până sâmbătă seara

Aproximativ 110 turişti aflaţi în Telescaunul Soarelui au rămas blocaţi, timp de un sfert de oră, din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţie, a declarat pentru News.ro Cătălin Ticu, director  al S.C. Transport Urban Sinaia SRL.

Aceştia au fost coborâţi din instalaţia după ce a fost pus în funcţiune motorul diesel, care este folosit î astfel de situaţii, iar la ora transmiterii acestei ştiri instalaţia a fost reparată, s-a făcut cursa de probă şi telescaunul a fost repus în funcţiune. 

Citeste si: Tragedie la săniuș. Doi copii și bunicul lor, înghițiți de un lac înghețat

Pe domeniul schiabil al staţiunii ,Pârtia Carp este deschisă, însă administratorii acesteia atrag atenţia asupra faptului că aceasta este foarte dificilă, fiind destinată exclusiv schiorilor avansaţi. În plus, pârtia are porţiuni cu gheaţă şi sunt zone cu ceaţă. 

Aglomerație pe pârtii

La Sinaia sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica şi Drumul de Vară. De asemenea, instalaţia deserveşte Pârtia Nouă, care coboară de la Cota 1400, este amenajată şi deschisă.

Citeste si: Risc ridicat de avalanşă în Munţii Făgăraş

Şi la Poiana Braşov sute de oameni stau la rând zeci de minute pentru un loc în instalaţiile de transport pe cablu. 

Pentru a evita aglomeraţia, la telegondolă au fost montate garduri de protecţie, care fac ca turiştii să păstreze distanţa între ei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si