Agricultorii ar putea primi 436,92 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura
Actual

Agricultorii ar putea primi 436,92 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura

A.L.
25 sep 2017

Ministerul Agriculturii vrea sa instituie o schema de ajutor de stat in valoare de 436,92 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, arata un proiect de Hotarare de Guvern publicat in dezbatere pe site-ul ministerului.

"Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2017 este de 436,92 milioane lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017", arata documentul publicat in dezbatere pe site-ul autoritatii.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat sambata seara la Iasi ca, incepand cu 15 octombrie, va incepe plata subventiilor pentru fermieri, indemnandu-i totodata pe reprezentantii APIA sa-i sprijine pe agricultori pentru ca acestia sa nu faca multe drumuri pentru incasarea banilor.

"Suntem singura tara a Uniunii Europene care a incheiat procedura de depunere a cererilor pana la 15 mai. Au fost solicitari din alte tari, s-a dat de catre comisar o prelungire a termenului de depunere a cererilor. Noi le-am comunicat clar ca Romania doreste si poate sa incheie aceasta operatiune la 15 mai. De ce? Primul motiv a fost acela ca sa putem da subventiile la timp. Doi, pentru a putea intra in control intr-o perioada rezonabila si agronomic justificata. Suntem gata de control, asa cum am stabilit, de pe data de 1 octombrie. Va spun foarte clar ca de pe data de 15 vom incepe primele plati ale subventiilor", a declarat Daea.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook