Preţul petrolului Brent a urcat marţi cu peste 2%, la 40,53 dolari pe baril, în timp ce petrolul american WTI a avansat cu 1,8%, la 37,81 dolari pe baril. În acest an, preţurile petrolului au scăzut însă cu 40%, în urma restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, care au dus la prăbuşirea cererii.

Citeste si: Tătaru spune că ar urma să se ia în calcul varianta ca pacienţii coronavirus asimptomatici să fie lăsaţi să plece acasă

Potrivit AIE, cererea de petrol din trimestrul al doilea, perioadă în care a avut loc cel mai mare impact al restricţiilor, a fost cu 17,8 milioane de barili pe zi mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea cererii a fost fără precedent, dar uşor sub aşteptările AIE.

Citeste si: Cazul inedit al unei femei, în vârstă de 65 de ani. S-a căsătorit cu fiul ei adoptiv mai tânăr cu 40 de ani

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Organizaţia cu sediul în Paris a estimat marţi că cererea de petrol va scădea în 2020 cu 8,1 milioane de barili pe zi, urmând să crească cu 5,7 milioane de barili pe zi în 2021.

Scăderea cererii de petrol anticipată pentru 2020 va fi cea mai mare din istorie, potrivit AIE, în timp ce creşterea din 2021 ar fi cea mai mare consemnată vreodată într-un singur an.

Pentru 2020, cererea de petrol ar urma să fie de 91,7 milioane de barili pe zi, cu aproape 500.000 de barili mai ridicată comparativ cu estimarea publicată de agenţie în luna mai, datorită livrărilor peste aşteptări care au avut loc în perioada restricţiilor.

Citeste si: Nicolae Bădălău recidivează: „Muncesc la negru și au venit în țară să-i tratăm pe banii noștri”

OPEC şi aliaţii săi, între care şi Rusia, cunoscuţi sub denumirea de OPEC+, au convenit la începutul acestei luni să extindă reducerile record ale producţiei de petrol, de 9,7 milioane de barili pe zi, până la sfârşitul lunii iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si