Anunț de la Guvern despre ajutoarele sociale. Unii românii primesc 10.000 de lei pentru nevoile imediate 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat luni care sunt cele mai importante pachete de ajutor pe care Guvernul le-a pregătit pentru populație, în contextul crizei. Într-un mesaj separat, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat că unii românii primesc 10.000 de lei pentru nevoile imediate în 2023.

Author: Sorin Negru marți 10 ianuarie 2023 , 08:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că pensia minimă ar trebui să aibă un cuantum apropiat de 3.000

de lei pentru ca pensionarii să aibă un trai decent, nivel până la care Guvernul a decis să aloce, în acest an, diverse tipuri de ajutoare.

Citește și: Salariile din Europa vor crește puternic în 2023 pentru a face față scumpirilor

Marius Budăi a vorbit și despre pachetele de ajutoare pregătite de Executiv pentru 2023:
„Avem mai multe tipuri de măsuri, pe lângă cele de majorare a salariului minim, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități și creșterea alocațiilor. Mai avem trei tipuri de măsuri. Una e pe praguri valorice. Intră în vigoare în această lună. E vorba despre pragul de până la 1500 de lei (n.r. – venit lunar), 1501-2000 lei, de la 2001 la 3000 de lei", a declarat Marius Budăi.

Ce alte măsuri a pregătit Guvernul

"Avem și voucherul pentru alimente, câte 250 de lei oferiți o dată la două luni. Îl continuam în acest an pe toată perioada lui 2023, cu menționarea că pragul era de 1500 de lei, iar acum va fi 1700 de lei. Prima tranșă se va acorda în februarie. Sprijinul pentru facturile la energie, de 1400 de lei: prima plată, în februarie anul curent. Aceste sume de bani au fost împărțite în două tranșe, prima e pentru 1 ianuarie – 30 iunie, a doua e 1 iulie – 30 decembrie.
Din luna februarie intrăm în dinamica plății și a decontării acelor măsuri”, a explicat luni Marius Budăi, la RTV.

Cine sunt românii care vor primi 10.000 de lei pentru nevoile imediate  

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a declarat luni că vor fi români care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda în acest an:

"Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar,  vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda", a transmis ministrul Marcel Ioan Boloș.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Se vor oferi 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie

Se vor acorda șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane

Preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an școlar pentru rechizite și îmbrăcăminte

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare

Vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice

Persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a‑și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si