Premierul și miniștrii din cabinetul condus de Nicolae Ciucă se reîntorc la muncă după zilele libere de la trecerea în Noul An.

Citește și: VIDEO- Cozi la plata taxelor și impozitelor- românii așteaptă de ore întregi

Ședința de guvern de miercuri, 4 ianuarie, este programată pentru ora 14.00, potrivit site-ului Gov.ro.

sedinta guvern ciuca

Ce subiecte sunt pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

[Sursa foto: gov.ro]

Potrivit agendei publicat de Executiv, vor fi discutate și aprobate șapte proiecte de Hotărâri de Guvern, precum și un Memorandum.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ca de fiecare dată, pot apărea și proiecte de OUG pe lista suplimentară a ședinței de guvern.

Ce subiecte sunt pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

Un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea canalelor Dunăre- Marea Neagră şi Poarta Albă- Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei se află pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit unei informări de presă a Cabinetului Ciucă.

Citește și: Cât costă azi litrul de motorină și benzină, după eliminarea compensării de 50 de bani de la 1 ianuarie 2023

Executivul urmează să mai discute un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 832/2022 privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei prim-ministrului.

Citește și: Salarii și pensii majorate de la 1 ianuarie 2023. Toate modificările financiare care intră în vigoare

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie analizat vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea sediului administrativ al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Strada Batiştei nr.

25 din Bucureşti.

De asemenea, Cabinetul Ciucă urmează să stabilească modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele şi/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 şi unele măsuri de punere în aplicare a acesteia.

Guvernul vrea să facă mai accesibil procesul electoral pentru persoanele cu dizabilități

În cadrul şedinţei Executivului va fi prezentată şi o informare privind elaborarea studiului comparativ referitor la practicile şi instrumentele tehnice utilizate de către alte state pentru accesibilizarea proceselor electorale pentru persoanele cu dizabilități. 

Citește și: Zile libere 2023. Câte minivacanțe vor avea românii anul acesta? Lista completă

Pe agenda Guvernului se mai află un memorandum referitor la aprobarea componentei instituţionale a României în Comitetul de Monitorizare aferent Programului Interreg VI-A NEXT România- Republica Moldova şi o analiză privind proiectul de hotărâre pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, respectiv poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare.

sedinta guvern

Imagini de la ultima ședință de guvern din anul trecut

[Sursa foto: gov.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si