Când vine al doilea val de coronavirus? Răspunsul dat de americani

Experta în coronavirus a Casei Albe, dr. Deborah Birx, consideră că este prea devreme să se determine dacă va exista un al doilea val al epidemiei de COVID-19.

A.M.S., luni 25 mai 2020 , 14:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şefa grupului de lucru al preşedinţiei SUA pentru combaterea pandemiei a arătat că trebuie văzut ce condiţii vor exista la toamnă, când se aşteaptă o oarecare creştere a numărului de decese. „Vreau să fie clar pentru poporul american - ne pregătim pentru această posibilă problemă la toamnă”, a declarat Birx într-o emisiune a televiziunii ABC.

Măsurile luate de Washington 

Guvernul de la Washington se concentrează asupra creării de rezerve de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele şi articolele de protecţie individuală, pentru a se asigura că personalul medical nu va ajunge din nou în situaţia haotică din primele săptămâni ale epidemiei.

Citeste si: Alte 4 persoane și-au pierdut viața. Bilanţul epidemiei de coronavirus ajunge în România la 1197 de decese

Birx a refuzat să dea curs speculaţiilor moderatoarei emisiunii, care o întrebase dacă crede că America va trebui să se închidă din nou când se va produce „al doilea val”. Reprezentanta Casei Albe a răspuns că „este greu de spus” şi că oficialii din domeniul sanitar vor evalua succesul reluării activităţii în diferite state şi oraşe, scrie Agerpres.

Citeste si: China îl acuză pe Trump că o antrenează într-un nou ”Război Rece” din cauza covid-19

Unii medici prevăd că valul al doilea al epidemiei va fi mai grav decât primul, deoarece va lovi probabil la începutul sezonului de gripă, când sistemul medical va fi deja suprasolicitat. Gripa spaniolă din 1918 a avut trei valuri distincte, dintre care al doilea a făcut cele mai multe victime, reaminteşte dpa.

coronavirus

Testări pentru coronavirus

Birx a părut să nu fie de acord cu preşedintele Donald Trump în privinţa testării. Ea a sugerat că, pentru a vedea dacă virusul se răspândeşte pe măsură ce se renunţă la distanţarea socială, ar trebui testaţi toţi angajaţii şi rezidenţii, deşi Trump a minimalizat necesitatea testării pe o scară atât de largă. „Toate testările proactive trebuie să fie pregătite şi să continue să rămână pregătite, deoarece asta va determina redeschiderea în siguranţă”, a spus experta.

Citeste si: Asistentă medicală de la Spitalul din Râmnicu Sărat, depistată cu coronavirus

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si