Regiunea în care pandemia de coronavirus a făcut ravagii. Sunt zeci de mii de morți

Pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 40.000 de morţi în America Latină şi Caraibe de la începutul acesteia în regiune, potrivit unui bilanţ, întocmit pe baza unor date oficiale, de către AFP.

I.C., luni 25 mai 2020 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Brazilia este cea mai afectată ţară de covid-19 în regiune - cu 22.666 de morţi din cauza covid-19 şi 363.211 de cazuri confirmate - urmată de Mexic - 7.394 de morţi şi 68.620 de contaminări - şi Peru - 3.456 de morţi şi 119.959 de cazuri.

Citeste si: Avertizare meteo pentru aproape toată țara. Vremea se schimbă radical

În pofida catastrofei sanitare din ţara sa - a doua în lume ca număr de cazuri confirmate de covid-19 - preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a participat duminică la o adunare a susţinătorilor săi, încălcând norme sanitare şi reglementări privind distanţarea fizică.

Preşedintele brazilian de extremă dreapta, care se opune izolării impuse de către majoritatea autorităţilor locale în Brazilia, a ieşit în faţa sediului preşedinţiei, la Brasilia, purtând o mască albă.

Citeste si: O nouă încercare de eliberare pentru Liviu Dragnea! Fostul lider PSD, audiat prin videoconferință la ÎCCJ

Însă el adat-o jos rapid, pentru a saluta mulţimea, a strânge mâinile susţinătorilor şi a-i îmbrăţişa.

Bolsonaro a luat un copil pe umeri.

Potrivit Organizaţeii Intermaţionale a Muncii (OIM) şi Comisiei Economice pentru America Latină (CEPAL), criza economică cauzată de pandemia covid-19 urmează să cauzeze şomajul a 11,5 milioane de oameni în regiune.

Citeste si: Calendar Bacalaureat 2020. Când susțin absolvenții examenul. Măsuri speciale pentru elevi

Statele Unite au înregistrat 638 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul a crescut la 97.686 de decese. Peste 1,6 milioane de cazuri de covid-19 au fost înregistrate de la începutul epidemiei în ţară, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si