”Astăzi, în jurul orei 08:15, un bărbat a anunţat prin apel 112, că la staţia de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv”, anunţă Poliţia Capitalei.

Citeste si: Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European prin videoconferință. Susține acces rapid la finanţare pentru toate statele membre

La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 şi Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public- Serviciul Metrou, care au evacuat staţia de metrou.

Citeste si: Trei persoane, între care doi minori, reţinute în cazul băiatului bătut pe o stradă din Timişoara

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul este fals, iar bărbatul care a iniţiat a fost identificat ca fiind o persoană de 55 de ani din judeţul Olt, precizează poliţiştii.

Actul normativ prevede o amendă de până la 4.000 de lei pentru un apel fals la 112

„Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de un an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, se arată în textul proiectului promulgat de preşedinte.

Citeste si: China a descoperit că sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii angro de alimente din Beijing sunt grav contaminate cu noul coronavirus

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Dacă fapta este repetată în interval de o lună, sancţiunea maximă poate ajunge la 4.000 de lei sau la 400 de ore de muncă în folosul comunităţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si