Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, instituţia a deschis o anchetă epidemiologică la Abrud, unde şase copii au fost diagnosticaţi cu rujeolă, virus pe care l-ar fi contactat în timpul unei întâlniri religioase.

Medicii au stabilit că pacienţii împreună cu familiile lor au participat în 9 octombrie la o întâlnire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud, eveniment la care au fost prezenţi şi copii de la Centrul de Plasament Criscior, din judeţul Hunedoara, care erau infectaţi cu virusul care provoacă rujeola.



Potrivit sursei citate, vârsta pacienţilor infectaţi cu rujeolă este cuprinsă între opt luni şi 16 ani, iar cinci dintre aceştia au fost internaţi: patru la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, iar cel de-al şaselea pacient a fost izolat la domiciliu.

"Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiaţiei cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacţilor de familie şi comunitate şi stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR ”, se arată în comunicatul DSP Alba.

Potrivit instituţiei sanitare, doar unul dintre cei şase pacienţi a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si