Oricât de multe am cumpăra și oricât de calitative ar fi, șosetele albe rămân albe prea puțin timp. Se pot murdări ușor, fără să redevină la fel după spălare. Cu toate acestea, există o modalitate mai puțin cunoscută de oameni, foarte eficientă și deloc costisitoare prin care poți avea șosete ca noi, chiar și după nenumărate purtări. Nu, nu este vorba de nicio soluție chimică, care poate dăuna, ci despre ingrediente simple, pe care oamenii le pot procura ușor.

Cum albești șosetele fără înălbitor

Secretul șosetelor albe este dezvăluit de Nancy Britwhistle, o expertă ecologică, care până în prezent a ajutat un număr foarte mare de oameni să găsească soluții ecologice la cele mai mari probleme casnice, având și o carte de succes pe această temă. Ea consideră că șosetele albe pot avea viață lungă, însă necesită o grijă aparte.

Fiind o problemă foarte răspândită, Nancy Britwhistle a oferit secretul cu ajutorul căruia șosetele albe pătate sau îngălbenite pot fi albite.

„Albul se va îngălbeni fie prin pătare, fie dacă nu este spălat separat, și chiar am avut lenjerii și bumbac vechi care s-au pătat în galben, deși au fost pliate și depozitate.”, a spus Nancy Britwhistle, conform express.co.uk.

Citește și: Cum găteşti rapid acasă: soluţii simple

Cum îți poți albi șosetele îngălbenite sau pătate

De ce ai nevoie:

- trei linguri de sare de masă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

- 3 linguri de acid citric (sucul de la lămâie sau portocală)

- 600 ml de apă fierbinte

- un castron de dimensiuni mari

- o zi cu soare.

Acidul citric care se găsește în citrice poate descompune petele ca prin minune, fiind un agent de curățare și albire natural. Șosetele îngălbenite sau pătate trebuie să fie curate înainte de a fi tratate. Ele trebuie puse la înmuiat într-un castron mare, peste care se toarnă acidul citric, apa fierbinte și sarea. Amestecă până când sarea se dizolvă.

Lasă șosetele în amestec circa 20 de minute sau până când este absorbit aproape complet de material, apoi scoate-le și întinde-le afară, pentru a se putea usca la soare în mod natural. În acest mod, șosetele vor deveni din nou albe, fără să fie nevoie de frecarea lor sau de alte substanțe chimice.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Această soluție este la fel de eficientă pentru toate hainele albe și chiar pentru lenjeria de pat.

„Rezultatele vor fi absolut uluitoare În cazul meu, și-au revenit la gloria de odinioară și nu au fost folosite substanțe chimice dăunătoare. Nu este nevoie de înălbitor cu clor sau detergenți de spălare!”, a concluzionat Nancy Britwhistle.

Citește și: Rețeta băuturii miraculoase, care te va ajuta să ai un somn liniștit. O poți prepara acasă, din câteva ingrediente simple


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si