Alegeri prezidențiale 2019. Adrian Năstase, sfaturi în turul doi pentru PSD: "Ar fi și o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile"

Alegeri prezidențiale 2019. Adrian Năstase vorbește pe blogul personal despre turul doi al alegerilor prezidențiale 2019. Acesta are câteva sfaturi pentru PSD.

joi 21 noiembrie 2019 , 15:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Fostul premier și președinte al PSD a scris un „îndemn” pentru primarii PSD înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Năstase este de părere că primarii trebuie să câștige la prezidențiale pentru a avea „o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile locale”.

„Pare că unii dintre primarii PSD nu au accelerat suficient in primul tur. Cred că la turul al doilea este esential să facă efortul de a câstiga in localitatea lor. Miza nu este doar alegerea presedintelui ci si re-mobilizarea membrilor si simpatizantilor PSD după scorul nemultumitor de la euro-parlamentare”, a scris Năstase.

Fostul premier este de părere că un rezultat de peste 40% ar asigura liniște partidului.

„Un vot peste 40% (sau peste 50%?!) ar fi si o incurajare pentru partid de a gandi, in liniste, cele mai bune formule de organizare in perspectiva viitoarelor confruntări electorale. Ar fi si o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile locale”, își încheie Adrian Năstase mesajul.

Alegeri prezidențiale 2019. Adrian Năstase, sfaturi în turul doi pentru PSD:

Alegeri prezidențiale 2019 turul 2. Când au loc și cum se desfășoară

Alegeri prezidențiale 2019 turul 2. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații care au intrat în turul 2 la alegeri prezidențiale 2019, potrivit rezultatelor din primul tur.

Românii sunt chemați din nou la vot, în turul 2 de alegeri prezidențiale 2019, care are loc pe 24 noiembrie. De această dată, românii au de ales între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Alegeri prezidențiale - diaspora. Trei zile de votare pentru secțiile din străinătate și pentru turul 2

Românii aflați în diaspora au la dispoziție trei zile pentru a vota. Votul pentru turul 2 la alegeri prezidențiale 2019 poate fi exprimat în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

”Votarea la secțiile de votare din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00”, se arată în îndrumarul electoral elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

În diaspora va putea fi prelungit procesul de vot până la miezul nopții, astfel încât să poate vota cei care la ora 21 se află în secția de votare sau la rând în afara secției, în cazul în care vor exista cozi.

Data la care este numit în funcție noul președinte - 21 decembrie 2019

Candidatul care câștigă alegeri prezidențiale 2019 va trebui să mai aștepte aproape o lună pentru a-și prelua funcția. Mandatul de cinci ani al președintelui în funcție se termină la data de 21 decembrie 2019, atunci când noul președinte ar trebui să depună jurământul de credință în fața Parlamentului.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si