Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL: "Suntem în război"

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a a transmis un mesaj, sâmbătă, la Sala Polivalentă din București, la adunarea Ligii aleșilor locali din PNL. Președintele României spune că partidul se află în război.

Author: Raluca Ionita joi 31 octombrie 2019 , 08:52

Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL
Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis: "Suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze toate marile sisteme"

"Democrația nu e un bun câștigat pentru toate timpurile, noi în România am câștigat-o prin jertfă de sânge, și noi avem datoria sfântă să o păstrăm pentru românii de astăzi, de mâine, și pentru generațiile care vin după noi. Și de asta suntem în război. suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul, nu a atacat doar democrația românească, psd i-a atacat pe români", a declarat Klaus Iohannis.

"Parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD.

Să nu vă imaginați că PDS a fost învins. Nu faceți această greșeală. PSD este adânc înșurubat în toate instituțiile statului. Resetarea statului se poate face într-un singur fel, prin vot. Numai prin vot ne eliberăm de rămășițele comunismului", a arătat Klaus Iohannis, adăugând că "garantul democrației trebuie să fie fiecare cetățean cu ștampila de vot în mână".

"Este foarte important să spunem oamenilor ce vrem să facem cu România iar voi știți foarte bine din campaniile locale. Le spuneți oamenilor fiecare în localitatea lui ce dorește să facă, fiecare explică electoratului cât de important este ca proiectele să fie nu doar finanțabile ci aduc și o îmbunătățire.(...) E nevoie de optimism, de entuziams și de convingere, oamenii trebuie să își dorească să ne aleagă", a mai transmis președintele celor din PNL, înainte de Alegeri prezidențiale 2019.

Alegeri prezidențiale 2019. Ce propuneri are Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni

Alegeri prezidențiale 2019. Dacă în primul mandat de președinte Klaus Iohannis a blocat încercările PSD de a anula independența justiției.

În al doilea mandat, președintele și-a propus să realizeze "România normală", prin profesionalizarea administrației publice, continuarea luptei anticorupție, simplificarea și clarificarea legislației.

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegeri prezidențiale 2019

Programul lui Klaus Iohannis pentru alegeri prezidențiale 2019 se intitulează "Împreună pentru România normală".

"Am mers la ședinţe de guvern, am atacat la Curtea Constituţională, am sesizat Comisia de la Veneţia și Avocatul Poporului, am reîntors legi la Parlament spre reexaminare, am explicat public cât de toxice și de nocive sunt modificările iniţiate de PSD, am convocat, pe 26 mai 2019, un referendum naţional pe tema justiţiei. Bilanţul tuturor acestor acţiuni: amnistia și graţierea – priorităţile zero ale PSD – nu au fost legiferate, OUG 13 nu este în vigoare, codurile penale favorabile infractorilor – obsesia de ani de zile a PSD – nu au fost adoptate", explică președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis susține că în al doilea mandat urmează să continue pe bazele puse deja pe primul mandat. Unul dintre obiectivele sale în calitate de președinte este reconstruirea încrederii în instituțiile publice.

"Există foarte mulţi profesioniști în sistemul de stat și ei sunt cei care merită promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure buna funcţionare a marilor servicii publice", mai spune Iohannis.

Alegeri prezidențiale 2019. Un alt capitol important al programului de guvernare îl reprezintă Justiția, simplificarea legislației: "Fără compromisuri privind independenţa justiţiei și domnia legii", mai spune Klaus Iohannis.

Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL
Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL

Avere Klaus Iohannis. Cât de bogat este președintele țării, candidat la alegerile prezidențiale 2019 din partea PNL

Avere Klaus Iohannis. Președintele României, candidat PNL pentru un nou mandat la Cotroceni, deține cinci case şi un cont bancar în valoare de 250.000 lei.

Mai mult decât atât Klaus Iohannis și soția lui au obținut venituri în valoare de 61.658 lei prin închirierea unui imobil din Sibiu, reiese din declarația de avere publicată de BEC.

Avere Klaus Iohannis. Declarația de avere publicate pe site-ul Biroului Electoral Central

Potrivit BEC, din declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis reiese că președintele Klaus Iohanis deține în prezent cinci imobile: Unul dobândit în 1997, prin cumpărare, de 84.60 mp, alt imobil obţinut prin cumpărare în 2001 de 253 mp, unul obţinut prin donaţie în 1992 de 377 mp. Totodată, şeful statului a cumpărat două case în 2007, de 76 mp, respectiv 64 mp.

Klaus Iohannis mai are un cont în bancă deschis în 1999, având valoarea la zi de 250.000 lei.

Avere Klaus Iohannis. Președintele a realizat un venit de la Administraţia Prezidenţială, în ultimul an fiscal încheiat, în calitate de șef de stat, de 165.100 lei.

Avere Klaus Iohannis deținută împreună cu soția sa

În calitate de profesor Carmen Iohannis a realizat un venit de 33.276 lei.

Potrivit declarației de avere de pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central, președintele a obținut 35.829 lei din închirierea unui imobil din Sibiu.

Carmen Iohannis, soția președintelui a obținut și ea același venit, 35.829 lei, din închirierea unui imobil.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si