Alegeri prezidențiale 2025, turul 2: Secțiile de votare din România s-au deschis astăzi, 18 mai 2025, la ora 07:00. Vezi online prezența la vot!
MAE: Toate cele 965 de secţii de vot din afara ţării s-au închis fără incidente
„Ministerul Afacerilor Externe informează că votarea în străinătate în turul al doilea al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2025 s-a încheiat duminică, 18 mai, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2025. MAE precizează că toate cele 965 de secţii de vot din afara ţării s-au închis fără incidente”, spune MAE într-un comunicat.Ce a apărut pe cer în seara alegerilor prezidențiale. Rețelele de socializare au explodat
Curcubeul i-a surprins pe bucureșteni, mai ales că a apărut spre finalul unei zile extrem de importante, dar și foarte tensionate. Detalii aici.
MAE, precizări despre buletinele de vot din diaspora
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că, în acest moment, nu există nicio secție în străinătate care să nu aibă buletine de vot. Potrivit MAE, procesul electoral s-a derulat până la această oră în condiţii bune în diaspora şi precizează că cetăţenii români care sunt la coadă sau în interiorul secţiilor la ora 21:00 a României, pot vota până cel mult la ora locală a României 23:59.
Participare record la urne în turul doi. Prezență de peste 460% la o secție din Sălaj. În Olt au fost suplimentate buletinele de vot
S-a înregistrat record de participare la vot în Sălaj. La ora 18:30, la 13 secții din Sălaj era o prezență de peste 100% în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Prezență record la ora 20.00
Cu doar o oră înainte de închiderea secțiilor de vot, prezența la vot a ajuns la 62,7%, fiind înregistrat un număr de 11.278.000 votanți. În diaspora, au votat aproape 1,6 milioane de români.
Avertisment MAE: Rusia încearcă să interfereze cu alegerile din România
Ministerul Afacerilor Externe de la București atrage atenția că, în timpul alegerilor prezidenţiale din România, se manifestă din nou semnele interferenţei Rusiei. Detalii aici .Presa străină, în alertă cu privire la rezultatul alegerilor
Presa străină urmărește cu atenție procesul electoral din România, mai ales după ce candidatul George Simion a pus la îndoială corectitudinea procesului, avertizând într-o conferință de presă că este îngrijorat de o potențială fraudă. Detalii aici.
Prezența la urne la ora 19:00
10.733.268 de oameni au votat până la ora 19:00. Dintre aceștia, 1.536.947 de cetățeni români și-au exprimat alegerea în diaspora. Prezența la urne este de 59,67%.Patriarhul Daniel a votat la o secție din Capitală
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mers duminică la vot. Patriarhul Daniel a ajuns la secția de votare amenajată în cadrul Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” din Capitală, îm jurul orei 17:30, informează Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei Române.Prezență record la urne- Peste 10 000 000 de români au votat deja
56,31% dintre români au votat până la ora 18:15. 10.142.086 de persoane și-au exprimat deja alegerea. Dintre acestea, 1.475.507 au votat în diaspora.
Victor Ponta, mesaj după ce a mers la urne: „Am votat să punem România pe primul loc”
Fostul candidat la alegerile prezidențiale de anul acesta s-a prezentat duminică la urne. Fostul premier spune că a votat ca România să fie pe primul loc. Detalii aici.MApN: Dezinformare privind militarii francezi din România
Ministerul Apărării Naționale (MApN) dezminte informaţiile distribuite pe TikTok cu privire la faptul că soldaţi francezi aflaţi în România, îmbrăcaţi în echipament de jandarmi, sunt pregătiţi să declanşeze un război civil. Detalii aici.
Prezență de 138% la secția de votare de la o mănăstire din România. Pelerinii au votat în număr mare
La ora 16:00, la secția de vot organizată la Mănăstirea Sihăstria s-a înregistrat o prezenţă la vot de 137,57%. Detalii aici.
Prezența record din diaspora, decisivă pentru alegerea președintelui
Peste 1,4 milioane de români au votat deja în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2025. Rezultatele votului din diaspora nu vor fi incluse în exit poll-urile anunțate de casele de sondare CURS, Avangarde și Sociopol, duminică seara la ora 21.00, dar pot înclina balanța în favoarea unui candidat peste noapte. Detalii aici .Ambasada SUA la București observă al doilea tur de scrutin
Echipe ale Ambasadei SUA au observat al doilea tur de scrutin în mai multe secții de votare.
„Alegerile libere și corecte sunt fundamentale pentru o democrație puternică”, a transmis ambasada, pe pagina oficială de Facebook.
Prezență la vot- ora 17:00
Până la ora 17:00 au votat 9.206.322 de cetățeni români. Dintre aceștia, 1.380.766 și-au exprimat alegerea în diaspora. 51,18% din numărul total de alegători au venit până acum la urne.
Mobilizare istorică la urne în turul doi. Ora la care s-a înregistrat cea mai mare prezență la secții
Scrutinul de duminică a scos românii din case. Oamenii au venit la urne în număr mare. Astăzi, într-un interval de 10 minute, au votat peste 204 000 de români, un număr record. Detalii aici.Scandal pe rezultatele exit poll de la ora 21.00
Rezultatele la exit poll-ul din turul 2 al alegerilor prezidențiale este motiv de scandal pe scena politică. Unul dintre candidați susține că toate institutele de sondare vor transmite un scor de 50-50% la ora 21.00, deși acesta nu reflectă realitatea. Detalii aici.
Europarlamentarul Virgil Popescu: „Am votat pentru o ţară integrată în Uniunea Europeană”
Virgil Popescu a votat la Drobeta Turnu Severin. Acesta a întrebat retoric dacă vrem să mergem spre Vest, spre Occident, sau ne întoarcem cu faţa spre Est.
„Am votat pentru un preşedinte mediator, am votat pentru o ţară integrată în Uniunea Europeană, am votat împotriva agresivităţii, am votat împotriva violenţei, am votat împotriva mediocrităţii. Am votat pentru o ţară normală!Astăzi ne alegem nu doar viitorul pentru următorii 5 ani, ne alegem direcţia pentru o perioadă lungă de timp”, a afirmat Virgil Popescu.
Prezența la vot la ora 16:00
La ora 16:00, au votat 8.457.079 de români. Prezența la urne este de 47,01%.
Anamaria Gavrilă, postare controversată în ziua alegerilor
Liderul POT, Anamaria Gavrilă, a postat un mesaj controversat pe rețelele sociale. Chiar dacă nu a fost văzută la vot, Anamaria Gavrilă i-a rugat pe cetățeni "să își facă partea".
"Mergeți la vot. Vă rog să vă faceți partea. Doamne ajută!", a scris Anamaria Gavrilă, pe Facebook.
„Având în vedere comportamentele publice tot mai vizibile ale domnului ND – precum mișcările bruște și repetitive ale capului, ridicările necontrolate ale umerilor și privirea rătăcită, care evită constant contactul vizual – considerăm legitim ca opinia publică să primească o lămurire clară. Îl invităm, cu toată considerația, să declare public că nu suferă de nicio afecțiune psihică, că nu urmează un tratament medicamentos de specialitate și că este dispus, dacă e cazul, să se supună unui control medical independent. Încrederea cetățenilor într-un candidat la președinție începe cu transparența și asumarea”, a scris Anamaria Gavrilă.
Prezența la vot la ora 15:00
La ora 15:00, au votat 7.688.872. Prezența la vot este de 42,74%.
Cristian Popescu Piedone a votat
Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a votat. Acesta a marcat momentul în care și-a exercitat dreptul printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.
Videoclipul a fost însoțit și de o descriere în care se regăsesc și următoarele cuvinte: „Avem obligația față de ea, de țara noastră dragă, să ieșim masiv la vot, ca viitorul președinte să fie cel legitim, votat de majoritatea românilor!”.
Peste un milion de români au votat în diaspora
1.131.263 de români au votat în străinătate.Marcel Ciolacu a votat
Marcel Ciolacu a votat și îi îndeamnă pe români să iasă la vot.
"Am votat astăzi pentru viitorul românilor și al țării. Am votat rațional, pentru ca România să poată construi în continuare, pentru că a bloca sau a demola este cel mai simplu.
Avem nevoie de unitate și nu de ură și violență în fața pericolelor.
Ieșiți la vot!", a transmis Marcel Ciolacu.
Prezența la vot la ora 14:00
La ora 14:00, au votat 5.623.250 de români. Prezența la urne este de 31,26%.
Alfred Simonis a votat
Președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, a votat. Politicianul a mers la urne alături de soția sa. După ce a votat, Alfred Simonis a spus că: „Aceste alegeri sunt cele mai importante pe care le-a avut România în ultimii 35 de ani”.
Pe pagina sa de Facebook, Alfred Simonis a spus că: „Azi alegem între democrație sau dictatură, între lumină sau întuneric”.
Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu au votat în Turcia
Cei doi foști fotbaliști au votat în Istanbul pentru că au participat la un eveniment organizat de Galatasaray, fosta lor echipă de club.
Citește și: VIDEO Hagi și Popescu, la vot în Turcia. „România pe primul loc”
Elena Lasconi a votat
Elena Lasconi, fostă candidată la alegerile prezidențiale, a votat.
Am votat cu sufletul împăcat și cu speranța că România își va păstra direcția europeană. Doamne ajută!, a transmis Elena Lasconi după ce a votat.
Prezența la vot la ora 13:00
La ora 13:00, au votat 5.726.609 de români. Prezența la urne este de 31,84%.
Alegerile prezidențiale din 2025: "semnal clar al unei crize profunde"
Eurodeputatul Vasile Dîncu a descris algerile de pe 18 mai ca fiind un "semnal clar al unei crize profunde".
Motivul social-democratului este bazat pe lipsa candidatului PSD din alegerile electoratului. Citește mai multe AICI.
A votat Klaus Iohannis
Fostul președinte al României a votat. După ce a ieșit din secție, Klaus Iohannis a spus, printre altele, că: „Valorile noastre sunt clar valorile europene. Ar fi mare păcat să dăm cu piciorul acestor realizări, care sunt ale României, ale românilor”.
Citește și: VIDEO Klaus Iohannis, la vot împreună cu soția. „Locul României e clar în Uniunea Europeană”
Prezența la vot la ora 12:00
La ora 12:00, au votat 4.574.570 de români. Prezența la vot este de 25,43%.
Românii stau la coadă la secțiile de votare
Cele mai aglomerate secții de votare sunt pe litoral și în Regie, București.
În Vama Veche, Mamaia și Costinești s-au suplimentat buletinele de vot. În București, la secția de votare din Regie, sute de studenți stau la coadă pentru a vota.
Emil Boc, după ce a votat: Am ales calea europeană
Emil Boc, primarul Clujului, a votat. După ce și-a exercitat dreptul, edilul a spus că: „Am votat fără echivoc calea europeană”. Acesta îi îndeamnă pe români să meargă și să voteze, menționând că „tăcerea nu e o opțiune”.
Prezența la vot la ora 11:00
La ora 11:00 au votat 3.450.873 de români. Prezența la urne este de 19,18%.
În Diaspora, prezența la vot a depășit recordul. Unele date arată că prezența la vot în străinătate este cu 123% mai mare decât în străinătate. Citește mai multe AICI.
Traian Băsescu, declarații în duminica alegerilor: O zi decisivă pentru România
Fostul președinte al României a venit la urne alături de soția sa. Traian Băsescu a spus că această zi este una „decisivă” pentru România.
Citește și: Traian Băsescu: „Este o zi decisivă”. Fostul președinte al României, la urne alături de soția sa
IPJ Ilfov precizează de ce George Simion și Călin Georgescu nu au putut da declarații în secția de votare
George Simion a fost atenționat de un polițist că nu poate da declarații în secția de vot.
IPJ Ilfov menționează faptul că această decizie a fost luată de președintele biroului electoral al secției de votare si a fost așezată la vedere, la intrarea în secție, înainte ca aceasta să fie deschisă.
Citește și: IPJ Ilfov a explicat de ce George Simion și Călin Georgescu nu au putut da declarații din secția de votare
Votul este monitorizat de specialiști STS
Sute de angajați STS se ocupă de monitorizarea votului de pe 18 mai. Ce fac și care sunt motivele pentru care pot fi sesizați, citește chiar AICI.
Prezența la vot la ora 10:00
La ora 10:00 au votat 2.397.834. Prezența la urne este 13,33%.
Kelemen Hunor, după ieșirea de la urne: Să nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru
După ce a votat, Kelemen Hunor a spus că: „Sper că România va continua acel parcurs european în care s-a angajat acum 35 de ani”.
Nicușor Dan a votat la Făgăraș, în școala unde a învățat
Candidatul independent a votat în Făgăraș, în orașul său natal. Nicușor Dan a venit cu soția sa la urne. Nicușor Dan a explicat de ce a ales să își exercite acest drept în Făgăraș „Am ales să votez aici, la Făgăraș, pentru a le transmite oamenilor că e important să nu uităm de unde am plecat”.
Prezența la vot la ora 09:00
La ora 09:00 au votat 1.683.775 români. Prezența totală la vot este 9,36%.
Președintele interimar Ilie Bolojan a votat
Președintele interimar al României a votat. Ilie Bolojan îi îndeamnă pe români să iasă la vot în număr cât mai mare, pentru că decizia privind destinul țării stă în mâinile cetățenilor.
Citește mai multe AICI.
Mesajul lui Cătălin Predoiu, premierul interimar, după ieșirea din secția de vot
Premierul interimar al României, a votat în această dimineață. După ce și-a exercitat dreptul, Cătălin Predoiu a spus că: „Am votat cu speranța și cu gândul la continuarea dezvoltării economice a României”.
George Simion a votat la Mogoșoaia
Liderul AUR a votat în această dimineață în cadrul unei secții din Mogoșoaia. Alături de el au fost Ilinca, soția sa, dar și Cristela și Călin Georgescu.
Românii sunt chemați astăzi, 18 mai 2025, la urne pentru a decide cine va fi următorul președinte al României. În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, bătălia se dă între George Simion, candidatul AUR, și Nicușor Dan, candidat independent.
Prezența la vot la ora 08:00
La ora 08:00 au votat 1.112.895 români. Dintre aceștia, 365.524 români în România. Prezența totală la vot (în țară și Diaspora) este 6,19%.
În secțiile din România au votat 2,07% dintre alegătorii înscriși pe liste.
Prezența la vot turul 2 - ora 08:00
1 milion de români au votat, la ora 07:38
UPDATE ora 07:38- 1 milion de români au votat! Dintre aceștia, 255.000 au votat în România și 745.000 în străinătate.
Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21:00
În România, secțiile de votare sunt deschise duminică între orele 07:00 și 21:00. Alegătorii care se află deja în secția de votare la ora închiderii vor avea dreptul să voteze.
În diaspora, procesul electoral se desfășoară pe parcursul a trei zile: 16, 17 și 18 mai, iar românii din străinătate au la dispoziție 965 de secții de votare organizate în afara țării.
Unde poți vota?
Locul unde poți vota depinde de adresa ta de domiciliu sau reședință. Conform regulilor stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP):
- Dacă ești în localitatea de domiciliu sau reședință, votezi doar la secția arondată.
- În București, alegătorii pot vota numai în sectorul în care își au domiciliul sau reședința.
- Dacă ești într-un alt județ decât cel de domiciliu, poți vota la orice secție din acel județ.
- Membrii birourilor electorale, operatorii de calculator și forțele de ordine pot vota la secția unde își desfășoară activitatea.
- Persoanele cu mobilitate redusă pot vota la orice secție accesibilă.
Pentru a afla exact la ce secție ești arondat, poți accesa platforma oficială: www.registrulelectoral.ro, introducând CNP-ul și numele de familie.
Turul 2 alegeri prezidențiale 2025
Citește și: Alegeri prezidențiale 2025: A doua zi de vot în diaspora. Peste 570 000 de români au mers până acum la urne
Actele necesare pentru a vota
Pentru a putea vota, ai nevoie de unul dintre următoarele documente:
- Cartea de identitate (inclusiv electronică sau provizorie)
- Buletinul de identitate
- Pașaport diplomatic sau de serviciu (inclusiv electronic)
- Carnetul de serviciu militar (pentru elevii din școlile militare)
Atenție: Pașaportul simplu (electronic sau temporar) este valabil doar pentru votul în străinătate sau pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării.
Cum poți verifica online prezența la vot în turul 2?
Pe parcursul zilei, Autoritatea Electorală Permanentă publică date actualizate despre prezența la urne. Poți urmări în timp real participarea la vot pe site-ul oficial prezenta.roaep.ro, unde sunt afișate:
- Rata prezenței la vot pe județe și în diaspora
- Comparativ cu turul I și alegerile anterioare
Turul I al alegerilor prezidențiale a avut loc pe 4 mai 2025, iar dintre cei 11 candidați, au intrat în turul decisiv:
- George Simion (AUR), cu 40,96% din voturi
- Nicușor Dan (independent), cu 20,99%
Astăzi, alegătorii decid cine dintre cei doi va deveni noul președinte al României.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.
Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.
În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.
Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.