Alegeri primare în opt state americane, un test în plină pandemie în vederea alegerilor generale din noiembrie

Alegători din opt state americane şi Districtul Columbia votează marţi în alegerile primare - în cadrul celui mai important test de până în prezent al capacităţii autortităţilor de a face faţă unui aflux de voturi prin corespondenţă şi de a gestiona riscurile sanitare pe care le implică epidemia covid-19 în secţiile de votare, relatează Reuters.

G.B., marți 02 iunie 2020 , 18:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest scrutin - cel mai important de la începutul epidemiei covid-19 în Statele Unite - este considerat o repetiţie generală înaintea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi oferă o perspectivă a provocărilor cu care urmează să se confrunte scrutinul la nivel naţional în cazul în care epidemia durează.

În patru dintre statele în care au loc alegeri marţi - Indiana, Maryland, Pennsylvania şi Rhode Island - aceste alegeri au fost amânate, după ce au fost programate iniţial în toiul epidemiei, soldată cu peste 104.000 de morţi în Statele Unite.

În contextul în care virusul continuă să circule, statele în care au loc alegeri - celelalte patru sunt South Dakota, Iowa, Montana şi New Mexico - şi-au intensificat şi încurajat votul prin corespondenţă.

Alegeri primare în opt state americane, un test în plină pandemie în vederea alegerilor generale din noiembrie

Astfel s-a înregistrat un vor prin corespondenţă-record în multe dintre ele, dar şi o multiplicare a întrebărilor, confuziei şi semnalării unor întârzieri în solicitatea buletinelor de vot sau pierderi ale acestora.

Citeste si: Şeful Aeroportului din Iaşi: „Vom avea avioane pline imediat după reluarea zborurilor.”

Citeste si: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizie pentru Laura Codruţa Kovesi

Citeste si: DNA a încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu fostul director financiar şi fostul şef al Biroului Achiziţii de la Institutul Fundeni

Cele mai multe dintre cele opt state au redus puternic numărul secţiilor de votare fizice, din cauză că nu au putut să recruteze suficient personal.

alegeri primare pandemie

”După 2 iunie vom vedea mai clar punctele de rezolvat în (alegerile generale) din noiembrie şi sperăm să găsim soluţii practice”, a subliniat directoarea interimară a organizaţiei "Common Cause Pennsylvania" Suzanne Almeida.

Aceste alegeri primare au loc pe fondul unor polemici cu privire la votul prin corespondenţă - pe care democraţii îl consideră mai sigur, dar pe care preşedintele republican Donald Trump îl denunţă drept o oportunitate de fraudă.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu nu și-a mai văzut copiii de două luni! Dorul este sfâșietor! „I-am strâns în brațe printre porțile de fier”

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden este aproape sigur de învestirea sa în alegerile prezidenţiale din noiembrie, împotriva locatarului Casei Albe, însă în şapte dintre aceste state, alegerile primare vizează de asemenea aleşi în Congres şi oficiali locali.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si