Alegerile parlamentare 2020: Cele mai frecvente întrebări despre votul în diaspora

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe site-ul său o secțiune care răspunde întrebărilor privind votul în diaspora la alegerile parlamentare 2020.

Andreea Bolocan, vineri 20 noiembrie 2020 , 07:52

mae diaspora alegeri parlamentare 2020 coronavirus
Alegerile parlamentare 2020: Cele mai frecvente întrebări despre votul în diaspora[Sursa foto: capital.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La rubrica „Întrebări frecvente” sunt 30 de întrebări și răspunsuri privind procesul de vot în străinătate

Potrivit reprezentanților MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Vladimir Putin, probleme de sănătate?! Totul s-a întâmplat în direct la TV

Citeste si: Guvernul Orban, noi decizii în contextul pandemiei de Covid-19. ULTIMA ORĂ

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile

În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Sursa: Mediafax


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si