"Nu vă fie frică, ieşiţi în stradă". Opozantul rus Aleksei Navalnîi, 30 de zile în arest

Un tribunal rus a dispus luni plasarea în detenţie a opozantului rus Aleksei Navalnîi pe o peroadă de 30 de zile, începând de la data controversatei sale arestări, duminică, de către serviciul penitenciar rus (FSIN), la sosirea sa la Moscova, după cinci luni de convalescenţă în Germania.

Author: Razvan Ilie luni 18 ianuarie 2021 , 18:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Serviciile penitenciare ruseşti l-au arestat duminiucă pe Aleksei Navalnîi, căruia îi reproşează că a încălcat condiţiile unei pedepse cu închisoarea- cu suspendare- din 2014.

”Aleksei Navalnîi este plasat în detenţie timp de 30 de zile, până la 15 februarie”, a anunţat pe Twitter avocatul său Vadim Kobzev, potrivit News.ro.

Citeste si: Germania, noi măsuri dure în criza COVID

Mesajul lui Aleksei Navalnîi: Ieșiți în stradă!

Lucrul de care se tem cel mai mult aceşti bandiţi (de la putere), ştiţi, este ca oamenii să iasă în stradă(...). Atunci, nu vă fie frică, ieşiţi în stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înşivă, pentru viitorul vostru ”, îndeamnă Aleksei Navalnîi î ntr-o înregistrare video filmată în sala de audieri şi difuzată pe reţele de socializare.

Otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok şi plasat în comă, opozantul rus s-a aflat în convalescenţă în Germania, în ultimele cinci luni.

FSIN a anunţat joi că vrea să-l aresteze pe Navalnîi, după ce acesta şi-a anunţat întoarcerea în ţară. ”Serviciul federal al închisorilor ruse este obligat să ia toate măsurile necesare în vederea arestării contravenientului Aleksei Navalnîi, în aşteptarea unei decizii a tribunalului de înlocuire a pedepsei sale cu suspendarea cu o pedeapsă fermă”, anunţa într-un comunicat FSIN.

După ce tribunalul şi-a anunţat hotărârea, Navalnîi le-a cerut ruşilor ”să iasă în stradă” împotriva puterii.

Citeste si: VIDEO- Ger cumplit peste Europa. Rusia, cele mai scăzute temperaturi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si