Alertă cu bomba în Marea Neagră. Scafandrii militari au intervenit de urgență

A fost alertă cu bomba în Marea Neagră, iar mai mulți scafandrii militari au fost chemați pentru a interveni de urgență. Un proiectil neexplodat a fost tras „pe ţeavă” de una dintre navele care ia nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.

Author: Georgiana Balaban vineri 23 septembrie 2022 , 08:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scafandrii militari au fost chemați de urgență pentru a îndepărta o bombă din Marea Neagră. Potrivit autorităților, bomba ar fi din cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta a fost trasă „pe ţeavă” de una dintre navele care luau nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.

Ce au transmis autoritățile

În cadrul unui proiect care prevede ca plajele de pe litoralul românesc să fie mărite, și plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare. Ieri, 22 septembrie 2022, în timp ce se efectuau lucrări, scafandrii militari au intervenit de urgență după ce un proiectil neexplodat a fost tras „pe ţeavă”. Bomba a fost aspirată de una dintre navele care ia nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie.

Citește si: Cel puțin 20 de morți după un atac cu bombă la o moschee din Kabul

Conform oficialilor, proiectilul a fost scos și apoi detonat în siguranţă.

Nava se afla destul de aproape de un dig unde s-au mai strâns mine şi proiectile.

Citește si: Accesul turiștilor ruși ar putea fi interzis în țările UE

Pe plajele din Eforie se fac lucrări pentru a fi extinse. Costurile acestui proiect, se ridică, potrivit informațiile, la 122 de milioane de euro. Între stațiunile Eforie Nord şi Eforie Sud au fost construite deja șapte diguri, iar plajele de aici vor avea până la 100-140 de metri lungime. De asemenea, pentru construcția digurilor în zona Eforie, ce au fost amplasate pe o lungime de peste 5.000 metri liniari, au fost folosite 635.000 de tone de piatră, fiind necesare 26.000 de transporturi.

Autoritățile au declarat că proiectul va fi gata anul viitor, iar turiștii care vor alege să vină în aceste stațiuni vor avea sectoare mult mai întinse ca dimensiuni pe care să facă plajă.

Citește si: Republica Moldova, în stare de alertă. Amenințări cu bombă la Chișinău

Un alt proiect va fi demarat tot la Eforie. Este vorba despre dezvoltarea biodiversității. A fost deja realizat un test pilot pentru verifica dacă scoicile ar rezista unui proces de mutare, iar testul a avut o rată de succes de 100%.

Citește si: Alertă falsă cu bombă în Capitală! Panică între oameni după ce s-a anunțat existența unui explozibil într-o clădire


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si