Alerta cu bomba in doua licee din Targoviste a fost falsa. Elevii si cadrele didactice au fost evacuati. Prefect: "Intr-un mesaj se anunta ca la ora 11 vor fi aruncate in aer cele două scoli"

Sute de elevi si cadre didactice de la doua licee din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineata, dupa ce inspectoratele de politie si jandarmi au fost anuntate ca in cele doua unitati de invatamant au fost amplasate bombe. Autoritatile fac verificari in incinta celor doua licee.

vineri 24 martie 2017 , 09:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Alerta cu bomba de la liceele ”Constantin Carabella” si ”Balasa Doamna” din Targoviste a fost falsa, autoritatile care au verificat cele doua cladiri in care functioneaza unitatile de invatamant negasind niciun dispozitiv exploziv. Politistii urmeaza sa identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Dambovita, Andreea Dinu, autoritatile din judet au finalizat verificarile in cele doua licee din Targoviste unde s-a anuntat prin sms ca ar fi amplasate dispozitive explozive, fara sa gaseasca vreun astfel de dispozitiv.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, nu se stie cine este persoana care a trimis la IPJ Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi mesajele prin care anunta ca in cele doua licee au fost amplasate bombe, anunta News.ro. 

UPDATE: Prefectul judetului Dambovita, Antonel Jîjîie, a declarat ca au fost primite doua mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul National ”Constantin Carabela” si la Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste, In unul dintre acestea mentionandu-se ca la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele doua scoli”.  Verificarile la Liceul de Arta s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost gasit.

Sute de elevi si cadre didactice de la Colegiul National ”Constantin Carabella” si Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate dupa ce persoane neindentificate au anuntat ca in cele doua scoli au fost amplasate bombe.

Surse din administratia locala au declarat pentru News.ro ca alertele au fost primite de Politia Judeteana Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi, autoritatile decizand evacuarea de urgenta a elevilor.

La ora transmiterii acestei stiri, echipe pirotehice fac verificari in incinta cladirilor celor doua scoli.

La ora transmiterii acestei stiri, echipe pirotehnice fac verificari in incinta cladirilor celor doua scoli, Politia solicitand sprijinul SRI in acest caz.

"Suntem prezenti la un liceu din Targoviste, la solicitarea Politiei. Politia a primit un apel anonim de amenintare cu bomba si ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fata locului si intreprindem toate masurile standard", a spus Ovidiu Marincea.

El a venit ulterior cu precizari.

"Sunt doua licee in aceeasi curte. Nu e niciun elev inauntru, pentru ca nu au mai intrat elevii azi dimineata la cursuri, dat fiind apelul anonim primit de Politie.  In acest moment, se verifica ambele cladiri", a adaugat Marincea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si