Alertă de hepatită la o școală din Brașov. Șapte elevi internați la spital

Hepatita A face ravagii la o școală din Brașov. Șapte elevi au fost internați la spital după ce au contactat virusul „Bolii mâinilor murdare".

G.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 13:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hepatita A a pornit se pare de la copiii care locuiesc în anumite zone defavorizate. Direcţia de Sănătate Publică, Protecţia Consumatorului, dar şi poliţiştii au deschis acum anchete, iar duminică şcoala va fi transformată în secţie de votare.

Citeste si: Azi începe votarea în străinătate pentru ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019! Când și unde votează Diaspora! Tot ce trebuie să știți despre alegerile prezidențiale!

În urmă cu o lună, a fost semnalat primul caz de hepatită după ce o fetiță a ajuns pe mâna medicilor. Școala Numărul 12 din Braşov este în alertă.

Eleva a revenit la cursuri după tratamenul primit, iar ceilalți colegi ai ei nu au fost afectați, conform directorului unităţii de învăţământ.

Alertă de hepatită la o școală din Brașov. Șapte elevi internați la spital

„Când a fost primul caz atunci s-a și semnalat. Avem materiale cu care putem să dezinfectăm grupurile sanitare, deci weceurile și chiuvetele și clanțele, ușile, băncile." a transmis directorul școlii Numărul 12, Vusinschi Delia.

Alţi şase copii au contactat acelaşi virus şi au fost internaţi. De cealaltă parte inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Brașov spun că nu s-ar fi acţionat la timp după semnalarea primul caz.

Citeste si: Alertă într-o școală din Brașov. Mai muți elevi au fost internați după ce au contactat un virus periculos

„După discuțiile purtate cu părinții care ne-au sesizat avem o suspiciune a faptului că nu s-a acționat mai repede și alte instituții abilitate nu au intervenit imediat pentru că ei ne-au spus că de mai multe zile au adus la cunoștință și aveau îngrijorarea faptului dacă să și mai trimită copiii sau nu la școală în aceste condiții." a transmis inspector șef CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Directoarea școlii a anunțat însă că focarul ar fi plecat dintr-o zonă defavorizată şi nu din unitatea de învăţământ: „Focarul de infectie nu este la noi in scoala, este pe cariere 151-153, toti copiii provin din acea zona."

Citeste si: Românca dispărută de trei luni în Londra a fost găsită

„Din informaţiile preliminare există în cartierul Bartlomeu un focar de comunitate, de hepatită acută virală de tip A. Sunt mai multe familii vecine care trăiesc în condiţii precare şi implicit cu o educaţie sanitară deficitară." susține purtătorul de cuvânt DSP Brașov, Anca Bâțiu.

Poliţiştii s-au sesizat în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de „zădărnicia combaterii bolilor", scrie observator.tv. Duminică şcoala va fi transformată în secţie de votare, iar în prezent, în unitatea respectivă învaţă peste o mie de elevi.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si