Echipajul CBRN din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara a efectuat miercuri măsurători, după ce a fost semnalată prezenţa radiaţiilor radiologice în oraş. 

Alertă de radiații la Timișoara!

”Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare)”, a transmis ISU Timiş.

În urma incidentului, nu au fost persoane contaminate. 

”Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie.Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului”, a mai precizat ISU Timiş.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Oamenii legii efectuează cercetări în vederea nerespectării regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

”Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara ar fi fost identificată prezenţei unei surse de radiaţii”, a transmis şi IPJ Timiş.

-Știre în curs de actualizare-


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si