Alertă la nivel mondial: un virus periculos din China face ravagii și se extinde cu rapiditate. A fost raportat deja un deces

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre noul virus identificat în China, care a pus pe jar o întreagă planetă.

M.A., miercuri 15 ianuarie 2020 , 20:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Această familie a coronavirusurilor pot genera oricând o întorsătură neașteptată a unei infecții banale. În momentul de față ne-am pregătit la nivelul institutului cu o unitate care să izoleze pacientul. Dar acum, cu avioanele care circulă mereu, transferul virusului nu mai reprezintă o problemă. Interesant este că la o populație de circa 11 milioane a generat doar 41 de infecții.

Acest lucru ne spune că acest nou virus nu și-a căpătat toate valențele pentru posibilitatea apariției unei pandemii. Rata de mortalitate este foarte mare, toată lumea trebuie să fie cu arma la picior” a spus medicul Adrian Streinu-Cercel într-o intervenție în cadrul unei emisiuni TV.

Oamenii trebuie să fie foarte atenți în ceea ce privește igiena personală, mai spune medicul Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Cât poţi păstra carnea de porc la congelator fără să se strice

Citeste si: Putin îi propune postul de premier şefului Fiscului rus, Mihail Mişustin

”Măsurile de prevenție sunt cele clasice. Aceste virusuri pleacă de la animale. Primele simptome sunt clasice, de gripă, abia după aceea apar complicațiile.”

Citeste si: Cutremur puternic la granița României, miercuri seara

Familia coronavirusurilor include un număr mare de virusuri care pot provoca cel mai adesea forme uşoare de boală la om, însă unele dintre ele, precum SARS, sau MERS (sindrom respirator din Orientul Mijlociu) au condus la epidemii grave, potrivit antena3.ro.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si