Alertă maximă la Bacău! Posibil caz de coronavirus în România. Pacientul, adus la Institutul Matei Balş din Capitală

Alertă pentru posibilă infectare cu virusul mortal din China în România. E vorba despre o persoană revenită recent din ţara asiatică şi care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău.

R.B., luni 27 ianuarie 2020 , 15:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități.

A sosit în țară în urmă cu 8 zile.

Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus.

La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.
Simptomatologica a fost redusă și neelocventă.

În cursul acestei serii, pacientul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, evaluat și diagnosticat clinic și biologic.

Citeste si: ”Situaţia este gravă” iar epidemia coronavirusului ”accelerează”, recunoaşte Xi Jinping

Streinu-Cercel: La Matei Balş s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 aveau gripă, în condiţiile în care eu am făcut apel ca cei care au simptome clare să stea acasă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că în minivacanţă s-au prezentat la spital 1.592 de persoane, dintre care 636 prezentau gripă, deşi recomandarea sa a fost ca persoanele cu simptome clare să stea acasă. De asemenea, în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu coronavirus apărute în China, Streinu-Cercel a precizat că populaţia nu trebuie să caute teste rapide pentru coronavirus, întrucât acestea nu există, dând asigurări că, în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

”La Matei Balş, în această minivacanţă, au venit 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel s-a referit şi la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

Citeste si: Cum previi gripa? Multă lume nu știe și face o mare greșeală

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există.

”Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronavirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel.

UPDATE: Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus este adus luni la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru teste. 

Tânărul este adus în Capitală, la Instititul Matei Balş, pentru a fi testat.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău, s-a prezentat o persoană care acuza simptome specifice gripei. A trezit însă suspiciuni faptul că, așa cum a declarat, în urmă cu opt zile tocmai venise din China.

Citeste si: Coronavirus China. Noi măsuri anunțate de autoritățile de la Beijing

S-au luat imediat măsurile specifice, s-au prelevat probe și s-au trimis la Institutul Matei Balș și se așteaptă rezultatele.

Citeste si: Coronavirus. Ce simptome au pacienții infectați. Cum poate fi transmis prin consumul de carne și ouă

”Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse.

Citeste si: Coronavirus: Numărul deceselor a crescut la 80. Cetăţenii străini, în aşteptarea evacuării

A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, conform desteptarea.ro.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si