Alertă medicală privind coronavirusul în Marea Britanie: Descoperirea care schimbă totul!

Un sindrom ce poate avea legătură cu Covid-19 a fost depistat la copii din Marea Britanie. Serviciul Naţional de Sănătate a emis o alertă medicală.

A.M.S., marți 28 aprilie 2020 , 08:33

alerta medicala coronavirus copii
alerta medicala coronavirus copii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Autorităţile sanitare britanice au emis o alertă şi au transmis medicilor că unii dintre copiii bolnavi din ţară, inclusiv o parte dintre cei diagnosticaţi cu Covid-19, au prezentat „un tablou clinic neobişnuit”, ce cuprinde simptome inflamatorii posibil legate de Covid-19.

  Pediatric Intensive Care Society (PICS) din Marea Britanie a transmis într-un comunicat, citând alerta National Healt Service (NHS) din Anglia, că oficialii sanitari au raportat „o creştere redusă în numărul de cazuri de copii bolnavi critic ce prezintă un tablou clinic neobişnuit” sau, mai exact, „o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme”, care poate fi legat de noul coronavirus.

  Majoritatea copiilor infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici sau dezvoltă o formă uşoară a bolii. Acum există dovezi că boala poate fi asociată, la unii copii, cu surprinzătoare complicaţii, scrie news.ro.

  Citeste si: Coronavirus în Franţa - 437 de decese în ultimele 24 de ore iar numărul celor internaţi la Terapie intensivă este în scădere

  NHS a spus în alerta emisă că există „o aparentă creştere a numărului copiilor de toate vârstele care prezintă o stare inflamatorie la nivelul sistemului ce necesită terapie intensivă în Londra şi în alte regiuni”.

  NHS a spus că aceste cazuri, observate în ultimele 3 săptămâni, au „caracteristici comune care se suprapun” de sindrom al şocului toxic şi o altă boală care provoacă o periculoasă inflamare a vaselor sanguine.

  Citeste si: VIDEO| Medic răpus în lupta cu virusul

  Sindromul şocului toxic este o afecţiune fatală rară - eliberarea de toxine dintr-o infecţie bacteriană. Deseori este adus în discuţie în cazul folosirii tampoanelor.

  Boala Kawasaki, care afectează în general copiii cu vârste sub 5 ani, este caracterizată de o inflamare a vaselor de sânge din întreg organismul care poate duce la stop cardiac şi anevrism.

  alerta medicala coronavirus copii
  alerta medicala coronavirus copii

  NHS a transmis că durerile abdominale şi simptomele gastrointestinale se numără între „caracteristicile comune” în aceste cazuri rare, împreună cu inflamarea cardiacă.

  Aceste simptome pot fi legate de complicaţiile apărute la unii adulţi bolnavi de Covid-19 privind coagularea sângelui.

  Autorităţile britanice nu au oferit detalii, nu au spus despre câte cazuri este vorba, ci doar că gravele complicaţii relaţionate cu virusul sunt „foarte rare”, dar reprezintă o îngrijorare reală.

  Citeste si: Coronavirus face încă cinci victime în România. Bilanțul s-a ridicat la 646

  Simon Kenny, director departamentului pediatric la National Health Service, a transmis The Washington Post că alerta a fost emisă pentru că „este important ca medicii să ştie despre apariţia oricăror potenţiale legături pentru a putea oferi rapid copiilor şi tinerilor îngrijirea potrivită”.

  Având în vedere că nu există tratamente omologate care să vizeze coronavirusul, medicii pot administra un tratament care să îi ajute pe copii să evite complicaţiile şi să îi menţină în viaţă în timp ce organismul se apără singur de coronavirus.

  Autorităţile britanice au mai spus că poate fi vorba despre „un patogen infecţios neidentificat” asociat cu aceste cazuri.

  După emiterea acestei alerte, medici din Italia, Spania şi alte părţi ale lumii au scris pe Twitter că au întâlnit cazuri similare.

   

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si