Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN care intră în vigoare de la ora 10.00 și este valabilă până la ora 23.00.

Citește și: Vreme instabilă la început de săptămână. Noi avertizări COD GALBEN de vijelii și căderi de grindină- UPDATE

Meteorologii avertizează cu privire la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată pentru jumătatea de est a țării.

ANM a emis o avertizare COD GALBEN

ANM a emis o avertizare COD GALBEN

[Sursa foto: Meteo Romania]

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 07 mai, ora 10 – 07 mai, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei și local în Maramureș.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, pe arii restrânse, și în restul țării.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Alertă meteo de la ANM. Jumătate din țară sub COD GALBEN de furtuni - HARTA

Alertă meteo de la ANM. Jumătate din țară sub COD GALBEN de furtuni - HARTA

[Sursa foto: Pexels.com]

Capitala, sub cod galben de vijelii

Atenţionarea Cod galben vizează municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Vrancea şi Vaslui.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi frecvente descărcări electrice, averse torenţiale (5- 10 l/mp, izolat peste 15 l/mp), intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade.

Meteorologii precizează că fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala, marţi, pe arii restrânse, şi în restul ţării, iar în zilele următoare, vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si