Alertă METEO din partea ANM: CODUL GALBEN revine! Județele care vor fi cele mai afectate

Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizări cod galben de ceaţă densă care reduce vizibilitatea, ninsori abundente şi vânt puternic. În multe locuri se va depune un nou strat de zăpadă de 10 - 20 de centimetri.

G.S., luni 17 decembrie 2018 , 08:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 10.00,

este cod galben de precipitaţii mixte care local vor duce la depunerea de polei în zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea.

Alertă METEO din partea ANM: CODUL GALBEN revine! Județele care vor fi cele mai afectate

Tot până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi ocazional sub 50 de metri, în judeţul Bihor, mai ales în localităţile Marghita, Săcueni, Aleşd, Valea lui Mihai, Popeşti, Tileagd, Diosig, Dobreşti, Suplacu de Barcău, Brusturi, Vadu Crişului, Borod, Tăuteu, Şimian, Sălard, Şuncuiuş, Aştileu, Curtuişeni, Balc, Chişlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Lugaşu de Jos, Ţeţchea, Auşeu, Măgeşti, Roşiori, Tarcea, Abrămuţ, Copăcel, Vârciorog, Cherechiu, Ciuhoi, Cetariu, Buduslău, Tămăşeu, Săcădat, Spinuş, Şinteu, Boianu Mare şi Viişoara.

În aceste zone este posibil să ningă uşor.

Alertă METEO din partea ANM: CODUL GALBEN revine! Județele care vor fi cele mai afectate

Meteorologii au emis, de asemenea, mai multe avertizări nowcasting de ninsori abundente pentru mai multe judeţe ale ţării.

Codul galben este în vigoare până la ora 12.00.

Astfel, în judeţul Cluj va continua să ningă şi local se va depune strat de zăpadă de peste 10 dentimetri.
”Ȋn zona avertizată, există strat de zăpadă depus de 10-15 cm”, anunţă meteorologii.

De asemenea, va ninge în zona de munte a judeţului Sibiu, dar şi în localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Şura Mare, Turnu Roşu, Sadu, Şura Mică, Boiţa.

În plus, va ninge în zona joasă a judeţului Mureş.

În cele două judeţe, meteorologii anunţă ”ninsori moderate cantitativ care local vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 cm”.

Alertă METEO din partea ANM: CODUL GALBEN revine! Județele care vor fi cele mai afectate

Tot până la ora 12.00, în zona de munte a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala ”ninsori în general moderate cantitativ care local, îndeosebi la altitudini de peste 1.200

m, vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 cm”.

O altă avertizare care anunţă depunerea unui strat de zăpadă de 10 – 20 de centimetri vizează judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramuireş.

În plus, meteorologii anunţă viscol în zona de munte, de peste cota 1.800 de metri, din judeţul Prahova.

”Se vor semnala: viscol: ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 70...80

km/h care determină vizibilitate de sub 100 m”, anunţă meteorologii.

Foto: Mediafax


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021?... Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021? Motivul pentru care se trezește înaintea tuturor
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si