ALERTA! Pericol mare pentru populatie! Cum sunt transportate deseurile infectioase de la spitale este incredibil!

Deseuri medicale infectioase depozitate pe jos, fara pubele de siguranta, formol aruncat in canalizare sau transportul acestora pe strazile Romaniei fara masini dotate corespunzator. Sunt numai cateva aspecte sesizate intr-un material aparut in spatiul public! Urmeza informatii ce va pot afecta emotional!

Author: M.C.B. joi 03 mai 2018 , 16:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La Spitalul Victor Babes din Capitala, angajatii firmei de colectare sunt vizibil deranjati de cetateanul care ii filmeaza in timp ce scot deseurile din pubele si le arunca pur si simplu in masina, lucru total interzis!.

Mai departe la spitalul clinic Colentina, aceeasi firma de colectare, acelasi mod de transport! Cutiile ar trebui sa stea separate de sacii galbeni! Iar sacii ar trebui sa fie in

pubele! Totusi, angajatii desfac cutiile cu deseuri infectioase si le arunca in masina. Dupa ce toate resturile contaminate sunt scoase din cutiile de siguranta unul dintre angajati curata cu un carton ramasitele care au cazut pe jos.

La spitalul Obregia, in interiorul masinii nu exista containere pentru deseurile infectioase. Totul se incarca la gramada contrar normelor impuse de lege!

La fel se intampla si la spitalul Bagdasar! Iata cum se transporta aceste bombe bilologice! Cutia de la marginea dubei indica faptul ca inauntru se afla resturi umane infectioase! Este rupta iar in masina nu exista containere de siguranta! In final soferul se chinuie sa o burduseasca pana la refuz!Usile abia se mai inchid insa acesta forteaza pana cand reuseste,

La Spitalul Sf Ioan, in timp ce legea impune reguli foarte stricte in legatura cu depozitarea acestor bombe bilologice sunt munti de deseuri infectioase.

Exista doua metode de neutralizare privind aceste deseuri. Sterilizarea si incinerarea. Anatomia patologica, adica partile umane infectioase rezultate din activitatea medicala se elimina numai prin incinerare! Insa,  cutiile ce contin astfel de deseuri sunt puse la gramada cu alte tipuri de deseuri Aici se aduc si animalele moarte din ecarisaje si din alte locuri care in mod normal trebuie sa fie incinerat.

Bidoanele cu formol sau alte substante provenite din spitale se arunca la canalizare!

De cealalta parte, Garda de Mediu sustine ca: "In 2017 a fost intocmita sesizare penala societatii pentru modul de inregistrare si asigurarea monitorizarii calitatii factorilor de mediu, care este in cercetare".

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si